הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

 

תבלין הכורכום הוא שורש של פרח (מאוד דומה לג’ינג’ר), שמרתיחים אותו בערך חצי שעה מייבשים וטוחנים. מקורו של הכורכום הוא הודו, שם מייחסים לו כבוד נעלה , כבוד של קדושה. הוא מסמל הרבה מרכיבים בדת כגון השמש, והוא שותף בטקסים דתיים, אין חתונה שהכורכום אינו אורח כבוד.
ההודים במשך אלפי שנים יחסו לכורכום כוחות סגולה של ריפוי, ואכן הכורכום רב בתכונותיו הרפואיות. הוא נוגד חמצון, אנטי דלקתי ואנטי סרטני. מה שהופך אותו לצמח נחקר מאוד בייחוד בריפוי ודיכוי מחלת הסרטן על סוגיו. על תכונותיו המופלאים אחרי חומר שנקרא כורכומין, שבין היתר הוא הגורם לצבעו העז, בזכות הפיגמנט הצהוב משתמשים בכורכום גם לקינוחים גלידות, רהיטים, ואיפור. בתבלין הפלא משתמשים בכל העולם ולא רק בהודו, הוא חלק חשוב בהרבה תערובות תבלינים כגון הקארי, החאוויג’, ואצלנו בתבלין שווארמה והמעורב.
בחנוכה אני אוהבת לשלב בין גלוניי השמן שאנו צורכים בערב, לבין מאכלים שידועים בתכונות ה”מנקות” שלהם כמו הכורכום, שמאוד בריא למעיים, ועוזר לכבד לנקות רעלים.
רצועות עוף בכורכום
מצרכים:
500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי 2 ס”מ ואורך של 4 ס”מעוף בכורכום
1/4 כוס שמן
1 בצל גדול פרוס לרצועות
4 שיניי שום קצוצות
1 כף שטוחה כורכום
1/4 כף כמון
1/4 כף פפריקה
1/4 כפית פפריקה חריפה ( או יותר לאוהבי חריף)
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
1/4 כוס בירה
1/4 כוס כוסברה
הכנה:
מחממים את השמן במחבת גדולה, ומאדים את הבצל בחום נמוך. כשהבצל רך, מגבירים את הלהבה ומכניסים את רצועות העוף למחבת, ומטגנים רק עד שהעוף הופך צבעו ללבן, להוסיף את התבלינים והבירה, לערבב, ולבשל מכוסה על חום בינוני כ15 דקות. כשמוכן לפזר כוסברה, אנחנו לא רוצים באמת לבשל את הכוסברה, אלא להשאיר את צבעו הירוק והטעם נרענן, הניגודיות עם הכורכום הן בטעם ובצבע, מוסיפים המון חן למנה.
טיפ : את הבירה אפשר להחליף ביין לבן או מים מעורבבים עם 1/4 כפית אבקת מרק עוף.
להגיש על ערמת פירה חמה.
לפירה מושלם 

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה