הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

סלט פסטה נכנסת מתחת לקטגוריה, “בישלתי יותר מידיי, מה אני עושה עם השאריות?”. יש לנו מתכונים נהדרים, שנולדו רק בגלל שהיה חבל לזרוק

סלט פסטה1

….נשאר פסטה קרה מאתמול, אין בעיה מוסיפים לה עוד כמה מרכיבים, ובמקום להרגיש שחיממנו משהו ישן, אנחנו אוכלים מנה טרייה, חדשה ומפתיעה. כמובן שיש מנות שמרוב שהם צלחו, הם מזמן עזבו את קטגורית אוכלים רק אם נשאר, וברב המקרים מבשלים פסטה במיוחד בשביל הסלט. המתכון הזה הוא אחד החביבים עליי, במיוחד לשבועות, הוא קליל, צבעוני, מלא בטעם, ויש בו המון מאפיינים ים תיכוניים, שמזכירים לנו שמיים וים כחולים

אני מאוד נהנית להכין סלט פסטה כשאני מארחת, זה קל. את כל ההכנות (כולל הרוטב) אפשר להכין מבעוד מועד, לשמור את כל המרכיבים בנפרד במקרר, ולפני ההגשה פשוט לערבב הכל יחד, ככה נהנים מלהיות עם האורחים, ובלי לחץ מיותר.
מצרכים:
½ חבילה פסטה מבושלת
1 בצל סגול, קצוץ

סלט פסטה2

2 כוסות עגבניות שרי, חצויות / 2 עגבניות גדולות, קצוצות

200 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
½ 1 כוס זיתים שחורים פרוסים
3 קישואים בינוניים פרוסים לרצועות
½ כוס פטרוזיליה
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון

2 שיניי שום כתושות
½ כפית מלחסלט פסטה3
½ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון הקישואים
הכנה:
מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את רצועות הקישוא. מוציאים ומניחים בצד.
בקערה בצד או בצנצנת מערבבים את מרכיבי הרוטב יחד.
מערבבים את הפסטה עם יתר מרכיבי הסלט, בעדינות, אנחנו לא רוצים למעוך את הגבינה. מוזגים את הרוטב מעל, ובתנועות עדינות מערבבים את הסלט לאיחוד טעמים.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה