הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

ארץ ישראל מבורכת, “ארץ זבת חלב ודבש” המבחר הרב של ירקות ופירות שגדל בארץ בצורה טבעית ומלאת טעם, יש מקומות בעולם שיכולים רק לחלום על התבואה שלנו. שניצל קוקוס1אבל מה שלא התברכנו בו זה קוקוס. מי שלא טעם קוקוס טרי, לא יודע מה טעמו. לצערי הקוקוס היבש, וגם אלו שנמכרים כטריים, טעמם שונה מטעמו המתוק ועסיסי של בשר קוקוס טרי. בשביל שקוקוס יגדל הוא צריך, שמש חזקה וגשמים, הרבה גשמים, לחות גבוהה של בערך 80%, ואדמה חולית. כן אני יודעת תיארתי את הוואי…. או כל ארץ טרופית אחרת שנראה שכל מה שאנשים עושים שם זה אוכלים קוקוס, וגולשים. ובאמת המקור של הקוקוס מאחת מהמדינות הללו, לא יודעים בדיוק מאיזה צד של העולם הוא התחיל את המסע שלו, מדרום המזרח (אסיה) או דרום המערב (אמריקה), מה שבטוח, שהוא התפשט מהר על קו החוף, בכל מקום בו תנאי הגידול שלו היו אופטימאליים.
שמו של הקוקוס מושפע מפורטוגזית, מקאקו- קוף, באמת אם תביטו פעם בקוקוס לפני הקילוף יש לו מעין “פרווה” חומה ארוכה, ומתחת יש אגוז עם 3 חורים שמזכיר פני קוף. שניצל קוקוס
הקוקוס מתאים לסוגי מאכלים רבים, מתוקים ומלוחים כאחד, גם שבבי הקוקוס שבארץ הוא מוכר בעוגות וממתקים בעיקר, מחמיא מאוד למנות של עוף. היום אני מכינה מנה מהממת, של אצבעות עוף עטופות שבבי קוקוס, מאוד דומה לשניצל, אבל יותר טוב כי הוא אפוי וזה בערך 7 דקות הכנה, ו15 דקות אפיה!
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות של 1 ס”מ עובי ובין 3 ל5 ס”מ באורך
½ כוס קמח
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 ביצים
1 כף מים
2 כוסות שבבי קוקוסשניצל קוקוס2
הכנה:
מכינים 2 קערות, אחת עם הקוקוס, והשני עם הביצים והכף מים טרופים יחד.
מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל בשקית.
את הרצועות חזה עוף מייבשים ומנערים בשקית, שיהיו מכוסים היטב בקמח. טובלים את רצועות העוף העטופות בביצים ומיד מגלגלים בקערת קוקוס, מסדרים על נייר אפיה, ואופים בתנור שחומם ל200 מעלות כ15 דקות גג 20 …. ומגישים ליד רוטב צ’ילי מתוק!
כן כזה פשוט!!!

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה