הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

אני ניגשת לכתוב את הפוסט הזה עם התרגשות רבה, זה אחד המתכונים היחידים שהצלחתי (הספקתי) ללמוד מסבתא של אבי, סבתא פרידה ז”ל. הייתי צעירה כשהיא עוד הייתה מנצחת במטבח, והרבה יותר עניין אותי לשחק בחוץ מאשר לראות את סבתא מכינה צהריים. כשסבתא התבגרה וכוחה אבד לה, בחג הפסח האחרון שלי איתה, זכיתי להיות לה לידיים, היא ציוותה, ואני עשיתי. תודה לאל שזה היה מתכון קל, כך שגם היום אחריי כל אותם שנים, אני זוכרת את הטריקים, הסודות, והטעם של המצה בריי המושלם!

מצה בריי ביידיש, בלילת מצה. במשפחתי קוראים לו כך, אני יודעת שיש גם כאלה שאומרים, מצה ברייט (מצה ברעייט)-  מצה לחם. שם המאכל הוא נושא לוויכוח כבר דורות שלמים, מי צודק? ומה אומרים? לא מצאתי הוכחה מדעית מהיכן המאכל האהוב מגיע תחילה, ומה שמו המקורי, אבל מה שכן ידוע ומוכח, שזה מאכל שחרש על פני כל אירופה וכל הקהילות היהודיות היו מתהדרות בו בפסח, וכל קהילה, ומשפחה התגאתה במתכון המסורתי שלה, המתכונים יכלו להיות כל דבר, ממתוק למלוח, עם ריבה או עם בצל, וכך גם השם היה נתון במחלוקת, וכל קהילה נהגה לכנות את המעדן בשם המוכר לה.11137069_10206719800583500_868130944_n

במתכון של סבתא, היו 3 מרכבי חובה: מצה שבורה גס, ביצים, וריבה…. אם אני מכינה מצה בריי מתוק, אין מצב לוותר על הריבה. סבתא הייתה מטגנת עם מרגרינה, אבל בהחלט אפשר לטגן גם עם חמאה, או שמן.

המצה בריי, של סבתא פרידה

7 מצות שבורות, לא מרוסקות.

1 כוס חלב/ מים

3 ביצים

¼ כוס יין אדום מתוק (יין פטישים)11075048_10206719800143489_1131244401_n

4 כפות סוכר

½ כפית קינמון

1 כף ריבה

2 כפות מרגרינה/ חמאה

הכנה:

מערבבים את המצה עם הנוזלים עד ריכוך בערך 8 דקות, מוסיפים את שאר החומרים, ומערבבים

מחממים במחבת מרגרינה/ חמאה ומטגנים כ10 דקות מכל צד עד הזהבה.11103891_10206719800343494_1813265947_n

עד כאן, המתכון נאמן למכור, הדבר היחיד שאני מוסיפה, וזה יותר לקישוט מאשר לטעם, אבקת סוכר.

הערה:

במתכון משתמשים ביין, אין סכנה לבשל ולתת לילדים, היין מאבד את השפעותיו האלכוהוליות בבישול, ומשאיר אותנו רק עם טעם של עוד.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה