הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

האתגר: קינוח כשר לפסח

הכללים: לא חלבי, ללא קמח מצה, ללא קטניות, שיהיה יחסית קליל אז לא על בסיס קמח שקדים או אגוזים, ובלי שוקולד או קוקוס די רוצים גיוון, ולא מרנג שכמות הסוכר לא תהיה מוגזם.עוגת בננה פסח1

עכשיו אתם בטח חושבים שהדבר היחיד שמוגזם פה זה אני, אבל אני רוצה לשתף אותכם במתכון שעולה על הקריטריונים, וגם מאוד, מאוד טעים!

עוגת בננות, בניחוח קינמון ושטוריזל.
מצרכים:
4 בננות מעוכות
3 ביצים
1 כפית קינמון
¼ כוס מייפל
½ כוס שמן
¼ כוס קמח תפוח אדמה/ קורנפלור
¼ כפית מלחעוגת בננה פסח3
1 כפית אבקת אפיה
לשטוריזל:
2 כפות סוכר
1 כפות קמח שקדים
1 כפית קינמון
¼ כוס אגוזים כתושים
2 כפות מרגרינה/ חמאה
הכנה:
להקציף את הביצים עד שהן תפוחות ובהירות, לערבב את השמן, מייפל, קינמון, מלח, קמח תפוח אדמה/ קורנפלור, לתוך הביצים, עד שיש בלילה אחידה, להוסיף את הבננות ולערבב. משמנים תבנית אינגלישקייק, ומוזגים את הבלילה לתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות. בינתיים מכינים את השטוריזל, מערבבים עם האצבעות למרקם של קוסקוס את הסוכר, קמח שקדים, אגוזים כתושים, קינמון, והמרגרינה. כעבור 20 דקות אפייה, מוציאים את העוגה מפזרים את השטרויזל מעל, ומחזרים לאפייה של 20 דקות נוספות. סה”כ 40 דקות אפיה ב160 מעלות.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה