הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

השבועות שלפני פסח הם חג בפני עצמם, כל ערב יש ארוחת שחיתות אחרת, שמורכב בעיקר מכל מה שיש במקרר ומזווה. אלו ימי חג של בישול אפיה, הפתעות וארוחות משפחתיות. ארוחת סיום עונת השאריות מתרחש בדרך כלל יום יומיים לפני ערב החג. ארוחת “הכל חייב לעוף”, בארוחה הזאת מתעורר לחיים מנות משוגעות, יצירתיות, טעמים וריחות שביום יום לא הינו מעזים…. והכל תמיד כל כך טעים, רבים מחכים לימים שלפני יותר מאשר לארוחת חג עצמה.

אבל כמו כל חג, גם כאן יש כללים: 1. צריך להשתמש בכמה שפחות כלים, למחמירים סיר אחד מספיק.

פתיתים שאריות1

2. מותר להשתמש רק במוצרים פתוחים, ומשומשים.

3. חייב להשתמש בסכין מריחה שממש לא חותך כלום.

4. רצוי להשתמש בכף ערבוב שאין קשר רגשי אליו, לא בטוח שתראו אותו שוב.

5. קרש חיתוך, מוקצה מחמת מיאוס- אסור לשימוש!

אני לפני כמה שנים הכנתי מנה כל כך טעימה ומושלמת לארוחת “הכל חייב לעוף” שהוא הפך למסורת, ושבועיים לפני כבר כל החברים ומשפחה, מתחילים לדבר עליו, ומבררים באיזה יום זה מתקיים השנה.

פתיתים מבושלים בחלב וגבינות, או השם המקצועי “פתיתים שאריות”, מנה באמת מפתיע, מרקם קרמי, מלוח מעט,ואתם תחכו לה כל השנה!

שימו לב- שהמתכון דורש 250 גרם גבינה, לא משנה איזה סוג יש במקרר… אני בדרך כלל ממלא את האריזה של הקוטג’ או הגבינה הלבנה בכל מה שאני מתכוונת להשתמש, וכך אני יודעת שיש לי מספיק.

ואם חסר טיפה גבינה או יש מעט יותר, זה בסדר, הפתיתים מאוד סלחנים….

מצרכים:

2 כפות שמן/חמאה

½ חבילה פתיתים (250 גרם)

3 כוסות חלב

1 כוס מים

250 גרם גבינה ( קוטג’, לבן, אשל, שמנת, לבנה…מה שיש…..)

1 פרוסת גבינה צהובה

2 כפות בולגרית

¼ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

2 כפיות אבקת מרק עוף

לקישוט: 4 כפות פרמז’ן/ גבינה צהובה מגורדת

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כפית צ’ילי יבש גרוס (שאטה)

הכנה:

פתיתים שאריות3בסיר מחממים את החמאה, ומטגנים את הפתיתים כ2 דקות, מתבלים את הפתיתים במלח, פלפל, ואבקת מרק. מוסיפים את החלב והמים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית, ללא מכסה. צריך לזכור לערבב כי החלב והפתיתים נוטים להידבק לתחתית,  כעבור 8 דקות, מוסיפים את תערובת הגבינות, וממשיכים לבשל (אם יש צורך אפשר להוסיף מים לסיר) כ4 דקות נוספות, עד שהפתיתים מוכנים. מוסיפים את הגבינה הצהובה ומפוררים את הבולגרית לסיר, מערבבים, ומכסים. ו

אחריי שתקצרו את המחמאות והברכות, תגלו שיש לכם מסורת חדשה. כ5 דקות. כעבור 5 דקות, מערבבים את הסיר ומעבירים את הפתיתים לצלחות הגשה (בפסח חד פעמי טופס) מקשטים עם פטרוזיליה, שאטה לאוהבי חריף, ופרמז’ן או גבינה צהובה.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה