הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל…ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש השנה, משתמשים בקמח מצה. בתור ילדה הייתי מתעוררת בבוקר החג, אצל סבתא ג’וליה ז”ל, כשהשמש של תחילת הקיץ כבר יוקדת בשמים, וריח הבשר והקינמון המתבשלים היו וממלאים את חלל הבית,

בסטיל1ולנו נשאר לחכות  לגברים שיחזרו מהתפילה, שיהיה אפשר להתחיל עם הטיגונים. גם היום כשגדלנו הדינאמיקה המשפחתית השתנתה אימצנו  ושינינו מנהגים, אין מצב שנעבור את החג מבלי לפנק את בני הבית באהבה מבית סבתא. זאת מסורת!!!!!!

לבסטיל 2  גרסאות, בשר מטוגן וממולא בפירה, (כמו קובה מתפוח אדמה).

אני אישית, מאוד אוהבת את הגרסה השנייה, הבשר מבושל יחד עם התפוח אדמה ותבלינים, התוצאה קציצה מלאת טעמים עזים , ובשר נימוח מאוד!

מצרכים:

500 גרם בשר טחון

בסטיל4

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים ל1/4 ( 800 גרם)

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל קצוץ

¼ כוס שמן

1 כפית מלח

½ כפית פלפל

1 כפית חרארא’ת (תבלין למפרום)1 כפית אבקת מרק עוף

בסטיל5

4 כוסות מים

2 ביצים שטופות היטב

לציפוי:

2 ביצים

1 כוס קמח מצה\1 כוס קמח

שמן לטיגון

הכנה:

בסטיל2

להביא לרתיחה, להוסיף את הביצים, להנמיך את הלהבה, ולבשל מכוסה חלקית, על אש בינונית עד שהמים מתאדים, והבשר ותפוחי אדמה רכים מאוד (זה לפחות שעה). לכבות את האש. לקלף את הביצים להוסיף לסיר עם הבשר, ולמעוך את התערובת. להניח בצד עד שהוא מתקרר ומתגבש.לסדר בסיר את התפוח אדמה, מעל את הבצל, פטרוזיליה, ובשר טחון, להוסיף את התבלינים, שמן ומים.

מחממים שמן לטיגון עמוק (כמו שניצלים).   מכינים 2 קערות, אחת עם  קמח מצה, והשנייה עם ביציים טרופות. מכינים מתערובת הבשר כדורים מאורכים מעט ( משהו בין קציצה לקבב) טובלים בקמח ואז בביצה, ומטגנים להזהבה.

טיפ:

בסטיל3

כשתערובת הבשר ופירה מוכן, רצוי לתת לו להתקשות, הכי טוב להכין את הבשר יום לפני, או בבוקר לבשל ובלילה לטגן.

אם אין חרארא’ת, אפשר להוסיף ½ כפית קינמון במקום.

ואם למישהו היה ספק… מגישים לצד פילפלצ’ומה.

סרטון הכנת הבסטילhttp://www.magisto.com/album/video/Pic_XVVBGgsrJyYPYnZLBno

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תצוגה מקדימה

קובה סלק- שוואנדר

הגשם ממשיך לרדת, ואני ממשיכה להכין מרק. אבל לא סתם מרק, מרק קובה עיראקי שוואנדר- בעברית סלק. מרק בעל שילוב טעמים מרגש של חמוץ מתוק בצבע סגול, שעוטף כסונים עגולים, ממולאים בשר מתובל....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה