הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

15/03/2015

אינדיאנה, טקסס, מיסיסיפי, ג’ורג’יה, איווה, ניו מקסיקו, ואוקלהומה. אחרי שקוראים את רשימת המדינות הללו רוצים לחבוש כובע בוקרים, לרקוע רגליים בקרקע לשיר קנטרי מתנגן, לאכול בשר ברוטב ברביקוי, ולקנח בפאי פקאנים. הפקאן הוא עץ ענק שמגיע עד 40 מטר, ומספק פירות עד גיל 300.

רוב הפקאנים בעולם מיובאים מדרום ארצות הברית, ולמשימה נדרשים בערך 10 מיליון עצים. היום מגדלים את עצים גם במקומות אחרים בעולם: אוסטרליה, ברזיל, פרו, דרום אפריקה וישראל. עץ הפקאן שימושי גם לריהוט, עישון בשר, וכמובן לפאי פקאנים. כן, הפאי נכנס לרשימה של הדברים החשובים… וכמו כל דבר חשוב ומצליח, כולם מנסים לקחת פרוסה מהעוגה, אפילו הצרפתים, הטענה, שמהגרים צרפתים המציאו אותה, בניו אורלינס, ולמעשה זאת גרסה מתוקה של פאי גבינה.

לא ידוע מתיי אך ולמה הוא הומצא, יש טענות שהוא קיים כבר מ1800 אבל עדויות לפאי אפשר למצוא רק מ1940. חברת karo שמייצרת סירופ תירס (ממתיק סמיך ודביק ) טוענת שב1930 הם המציאו את הפאי, כחלק מקידום הסירופ שלהם, מה שבטוח שהם אחראים על ההפצה, והפרסום של הפאי. ובאמת במתכונים מקוריים של הפאי פקאנים משתמשים בסירופ תירס. בגלל שבארץ הסירופ לא נפוץ, המתכון הותאם למוצרים הקיימים, כמו מייפל, וסוכר חום.
מצרכים:פאי פקאן
1/2 1 כוסות קמח
½ כפית מלח
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
1 ביצה
¼ כוס קמח לקימוח.
למילוי:
100 גרם חמאה
1 כוס מייפל
3/4 כוס סוכר חום
¼ כפית מלח
4 כפות מים
2 כפות קורנפלורפאי פקאן2פאי פקאן
3 ביצים
¼ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות פקאנים שבורים
הכנה:
לשים את חמאה, קמח, מלח, סוכר וביצה לבצק רך ונוח לעבודה, מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק , מרפדים תבנית פאי 24″, דוקרים את התחתית עם מזלג, ומקפיאים כ1/2 שעה.
מחממים את החמאה, סוכר חום, מייפל ומלח, רק עד רתיחה, מכבים את האש. מערבבים את הקורנפלור עם המים, ובזילוף מערבבים בנוזל החם. את בביצים מקציפים יחד עם ה1/4 כוס סוכר, עד שהם מתחילים לתפוח, בעדינות ובזריזות נאחד את הביצים לסירופ, תמצית וניל ופקאנים. נמזוג את המילוי לתוך הבצק. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כ50 דקות.
את הפאי אפשר לחתוך רק אחרי שהוא מתקרר לגמרי, ומתייצב.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה