הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

בצהרי חג הפורים יש מצווה לעשות סעודה, שכוללת בשר ויין, לזכור את ניצחון היהודים לחגוג את החיים ולשחזר את החגיגה והסעודה המפורסמת של אסתר ומרדכי בשושן חורשט סבזי1הבירה, בירת האימפריה הפרסית, והמאכלים באותו הסעודה היו שייכים לממלכה, אז אם אנו רוצים ללכת לפי המסורת ולערוך סעודה כמו בפרס, מה יותר מתאים מאחת ממנות הדגל הפרסיות, חורשט סבזי – חורשט, בעברית תבשיל סבזי, זה כל הירק המדהים שנותן את צבעו וטעמו למעדן. וכמובן לא נשכח את הלימון הפרסי השחור, ליים קטן שמיובש בסירים על אש נמוכה עד קבלת צבע מפיוח וטעם מקורי. נותן ארומה לימונית מדהימה, לא משתלטת כמו לימון, פשוט מעניק לבשר טעם וריח יוצא דופן.
מצרכים:
½ כוס שמן
1 ק”ג בשר בקר (מ”ס 8, 5, או כל בשר לבישול ארוך) חתוך לקוביות של 3 ס”מ
3 בצלים גדולים, קוביות
¾ כוס שעועית אדומה, שהושרתה בלילה.
3 לימונים פרסים מיובשים ( בעזרת האגודל עושים בו חור)
½ כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
4 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
2 צרורות פטרוזיליה קצוצהחורשט סבזי2
1 צרור שמיר קצוץ
1 כוס עליי סלרי קצוץ
2 צרורות כוסברה קצוץ
צרור בצל ירוק קצוץ
¼ כוס מיץ לימון
הכנה:
מחממים שמן בסיר על להבה גבוהה ומטגנים את הבשר להשחמה, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים את השעועית, הלימונים הפרסים והתבלינים, מכסים במים מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.
מחממים מחבת גדולה בחום בינוני עם 3 כפות שמן, ומטגנים את העשבי תיבול, עד שצבעם הופך לירוק עמוק ונפחם מתכווץ.
כעבור שעה מוסיפים את הירק המטוגן והלימון, מערבבים, ומבשלים שעה נוספת.
מגישים לצד אורז, פרסי כמובן smile emoticon http://saloona.co.il/everybodycancook/?p=156

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה