הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

חג פורים זה מאותם חגים נפלאים שנפגשים בצהריי היום, חברים ומשפחה שותים לחיים ואוכלים ארוחה, הילדים מחופשים וכולם שמחים. ואך נפנק את כולם ?לחמניות חמאה

לחמניות טריות, חמאתיות, שכל אחד יכול לקחת חתיכה ולטבול במטבל שמנת קליל ואוורירי שמונח במרכזו של כתר הלחמניות.

מצרכים:
3 כוסות קמח
2 כפיות סוכר
1 כפית שמרים
1 כוס חלב
75 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
25 גרם חמאה מומסת
1 חלמון+1 כף חלב טרופים יחדיו.
למטבל שמנת:לחמניות חמאה1

¼ כוס שמנת להקצפה
¼ כפית מלח
2 כפות עירית/ בצל ירוק
½ שן שום כתוש
הכנה:
מחממים את החלב מעט במיקרו או בסיר, רק עד שהחלב חמים. מערבבים בפנים את הסוכר והשמרים, ומניחים בצד כ5 דקות. אחרי 5 דקות כשהשמרים פעילים, מוסיפים לקמח ולחמאה, ולשים, כעבור 2 דקות לישה, כשהקמח מתחיל להתגבש לבצק מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עד שישי לנו בצק רך ואחיד, מכסים ומתפיחים כ2 שעות.

לחמניות חמאה2הקציפה: מקציפים את השמנת עם המלח, עד שהוא מכפיל את נפחו, והוא רך ואוורירי, הקצפת צריכה להיות רכה, כלומר כשמסיימים את ההקצפה, היא צריכה להיות גמישה ונופלת מעט(להבדיל מקצפת לעוגות). מקפלים בקצפת את העירית והשום, ומכניסים למקרר להתייצבות.

מחלקים את הבצק ל10 יח’. על מגש אפיה מניחים קערת מטבל,חסין לחום.כל כדור נטבל בחמאה, רק עד החצי, ומסדרים סביב הקערה כשהחלק הטבול מונח על המגש. מברישים את הלחמניות בחלמון הטרוף, מכסים עם מגבת, ומתפיחים עוד 20 דקות. לפני אפיה מברישים את הלחמניות שוב בחלמון. אופים ב190 מעלות כ15 דקות. 

כשהלחמניות מוכנות, מקררים את קערת המטבל, מוזגים לתוכו את הקציפה המתובלת ומגישים.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה