הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

כילדה לא הצלחתי להבין את הדמיון שקיים בין אוזני המן, לאוזניים, גם כשניסו להסביר לי שרק להמן היו אוזניים כאלה, לא נחה דעתי, למי יש אוזניים כאלו?אוזני המן5

המקום היחיד שראיתי דמיון בין אוזניים של מישהו לעוגייה זה ב”שר הטבעות”. ובאמת אין קשר בין העוגייה לאוזניים, אבל קיים קשר עמוק בין פורים והעוגייה המיוחדת שמסמלת אותה. אוזן המן מקורו במזרח אירופה ושמו באידיש “מאן-טאש” כיסני-פרג, עד כאן מובן….עם שינוי הזמן ,מהגרים ומלחמות השם התעוות ל “המן-טאשן” כיסני-המן, ועוד עיוות קטן בתרגום מאידיש לעברית הן קיבלו את השם “אזני המן”. השם וגלגוליו ברור, אבל עדיין נשארת השאלה, למה בפורים? אוזן המן או “מאן טאש” למראית עין נראת עוגייה יבשה ולא מעניינת, לעומת עוגיית שוקולד, קצפות, דבש ופירות שאפשר למצוא בעוגות ועוגיות אחרות. אבל בפנים היא עמוסה בנדיבות בכל טוב. ומאמינים שכך גם היה הנס של פורים. הים לא נחצה לשניים,אין ענקים שמובסים על ידי אבנים, או עצים שבוערים ונשארים ירוקים, אבל כשבוחנים את הסיפור בכללותו, מבינים שהיה נס שהתחבא מאחורי מעשים פשוטים, בדיוק כמו העוגייה. אז לא משנה במה מאמינים, להמן היו אוזניים של שדון, נסים קובעי גורל, או עוד סיפור גבורה, אין ספק ששווה לחכות לתקופה של פורים בשביל אוזני המן טריים טעימים. אוזני המן1
אני בחרתי למלא את עוגייה ב3 מילויים שונים, שוקולד, ריבת חלב, ותמרים.
השוקולד וממרח תמרים מוכנים לעבודה. את הריבת חלב, מערבבים ¼ כוס עם 1 כף קורנפלור.
בשביל היופי, ושאני אוכל להבדיל בין הטעמים צבעתי כל מילוי בצבע אחר.
מצרכים:
200 חמאה
¾ כוס סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2.5 כוסות קמח + 2 כפות(370 גרם) אוזני המן2 אוזני המן3

10 גרם אבקת אפיה

1 כפית תמצית

1 כפית גרידת לימון
אם רוצים- 3 גוונים של צבע מאכל
הכנה:אוזני המן4מערבבים את הסוכר והחמאה הקרה , עד אחידות. מוסיפים את הביצה ו2 כפות קמח, ומערבבים, רק עד בליעה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לבצק אחיד.

מחלקים את הבצק ל3, בכל אחד מהבצקים מוסיפים 4 טיפות צבע מאכל ולשים, עד לקבלת צבע אחיד. עוטפים כל כדור בניילון ניצמד, ומכניסים למקרר ללילה.

מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים, בעזרת קורץ של 6 ס”מ, או בעזרת כוס שתייה. במרכז כל עיגול מניחים ¼ כפית מהמילוי הנבחר, ומקפלים ומהדקים לצורת משולש. משאירים פתח קטן, בזמן האפייה הבצק נפתח מעט.

בתנור שחומם ל190 מעלות לאפות כ10 דקות. כשהעוגיות מתקררות, לבזוק עליהן אבקת סוכר.אוזני המן

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה