הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

 

את מנהג ה”סלטים” של יום שישי קיבלנו מהעדה המרוקאית, נכון שהיום המבחר על השולחן הוא מכל העדות והארצות, אך אצלם זה ממש מנה ראשונה שאחריו מלווה הדג , בהרבה בתים אלו מנות הרבה יותר חשובות מהבשר שמגיע אחריי. בהרבה מובנים ה”סלטים” מתורגמים בתרבות הישראלית כשפעה, וכל המרבה הריי זה משובח. יש כל כך הרבה סוגים, מירקות חיים ומבושלים , לעתים אפשר למצוא 5 סוגי סלטים מסוג אחד של ירק, וסה”כ השולחן יתהדר לו כמו חיילים מסודרים ב 16-20 סוגים שונים.
סלט פלפלים, אני תמיד מכינה כמות גדולה, לא רק שזה טעים מאוד, אני משתמשת בפלפלים במשך השבוע, בכריכים (עם פסטו ובולגרית), בפסטה, סלטים.
מצרכים :
פלפל קלוי
שמן לטיגון (מינימום עד 1/4 מגובה הפלפל )
1 ק”ג פלפלים אדומים  
4 שיניי שום פרוס
¼ כוס לימון
¾ כף מלח גס
1/2 כף סוכר
1 כפית פלפל שחור
¼ כוס שמן
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
הכנה 
ראשית דוקרים את הפלפלים עם סכין שלא יתפוצצו, מטגנים עד ניפוח
מוציאים לקערה ומכסים בשקית אטומה 5 דקות
בקערה מלאה מים מקלפים ומנקים(טריק שמקל על העבודה)
חותכים את הפלפלים לרצועות
מערבבים עם יתר החומרים .
לא בא מטוגן:
מי שרוצה לאפות אותם במקום לטגן, להפעיל את התנור על חום גבוהה להזליף על הפלפלים שמן, להכניס לאפיה של 10 דקות על המדף הכי גבוהה.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה