הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

לחם יבש, בצל , וחומץ, לא נשמע מגרה במיוחד, תוסיפו לזה שם איטלקי ומבטא “פנצנלה” וזה הופך להיות סלט ששווה 60 ₪. אז נכון שהיום יש בסלט הרבה יותר מ3 מרכיבים, אבל באיטליה הענייה של לפני המאה ה16, זה כל מה שהיה בסלט. במאה ה16 אפילו חיברו על הסלט הטוסקני שירים, שאז היה בסלט גם מלפפונים. העגבניות שהן חלק בלתי נפרד מהפנצנלה שאנו מכירים היום הצטרפו ממש לא מזמן במאה ה-20. היום הסלט הוא כמו דגל איטלקי, נוספו ירקות שונים, עשבי תיבול, שמן זית, המוצרלה פנצנלה1שמייצגת את איטליה בגאווה, ולעתים גם אנשובי וצלפים. ואני בוחרת לשדרג אותו אפילו עוד טיפה, במקום סתם לחם יבש, טוסט מלחם כפרי ומוצרלה, שקרוע לחתיכות ומעורבב בין הירקות, וספוג ברוטב של הסלט.
מצרכים:
2 עגבניות, קוביות
½ כוס עגבניות שרי חתוך ל1/4
½ בצל פרוס דק
חופן זיתים שחורים מגולענים וחתוכים לחצי
1 גמבה קוביות
3 עליי חסה פרוס דק
¼ כוס עשבי תיבול מעורבב, מה שיש במקרר (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום, הכל הולך והכל טעים)
¼ כוס מוצרלה
לרוטב: ½ כפית פלפל שחורפנצנלה2
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
2 כפות חומץ בלסמי
¼ כוס שמן זית
1 פילט אנשובי קצוץ
1 שן שום כתושה
לטוסט: 2 פרוסות לחם (אני השתמשתי בלחם כפרי) + מעט חמאה למריחה+ גבינת מוצרלה
הכנה:
תחילה מכינים את הטוסט, מורחים את החמאה, מפזרים את הגבינה, ומכניסים לטוסטר. הרצון לטוסט קריספי וקשה שידמה לחם ישן ויבש, לא למהר להוציא אותו.
בקערה מערבבים את מרכיבי הסלט, מלבד הגבינה. כשהטוסט מוכן, ואפשר לגעת בו, קורעים ממנו חתיכות, ומוסיפים לסלט, מערבבים.
מערבבים בקערה בצד את מרכיבי הרוטב, ומתקנים תיבול אם צריך. שופכים מעל הירקות והלחם מערבבים, עד שכל הלחם עטוף ברוטב. מקשטים עם המוצרלה, ומגשים.
שינויים:
אין לכם מוצרלה, את הטוסט עושים עם גבינה צהובה עמק, את הסלט מקשטים עם פטה עדינה, ואת הרוטב מתבלים רק ב1/2 כפית מלח.
אפשר לוותר על החומץ בלסמי ולהשתמש בלימון בלבד.

פנצנלהפנצנלה3פנצנלה4

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה