הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

23/02/2015

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה.
זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות שהוא הגיעה מתימן, אלא הומצא בארץ, בן כלאיים של המלאווח, ג’חנון ובורקס.זיווה

האגדה מספרת שאחת הנשים מבעלי הרשת “נרגילה” התל-אביבית של שנות ה80 שמה היה זיווה. אני לא יודעת אם זה מקור השם, אבל מה שאני כן יודעת,שזיווה הוא צבר, ההורים הגיעו מתימן אבל הוא נולד כאן.
מצרכים:
4 יח מלאווח מופשר
250 גרם גבינה צהובה
100 גרם בולגרית
100 גרם קוטג’
1 ביצה טרופה עם 2 כפות מים להברשה
אופציות לתוספות:
1/4 כוס זיתים, 1/2 יחידה עגבנייה קוביות, 1/4 כוס פטריות, 1/2 יחידה פלפל חריף טבעות, 1/2 כוס בצל פרוס.
ליותר משקיעים :
1/4 כוס פלפל קלוי +1/4 כוס בשר חציל קלוי.
1/2 כוס קוביות בטטה מוכנות+ 1 כף פטרוזיליה + 1 כפית שאטה
1/3 כוס טונה+ 1 כף קטשופ (או רוטב פיצה)+ 2 כפות קוביות בצל.זיווה1
הכנה:
מערבבים את הגבינות יחד.
מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1/2 ס”מ.
ממלאים בתערובת גבינות ותוספות לבחירה, לאורך בצד שהכי קרוב אלכם ומשאירים שוליים של 1 ס”מ מכל צד (כמו בתמונה), מושכים את השוליים כמה שיותר פנימה ,שלא יהיה גוש בצק בקצוות, ומקפלים אותם על המילוי, מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך ( כמו להכין סיגר גדול). מברישים את הזיווה בביצה או מסמנים במילוי מלמעלה או שמפזרים שומשום ואופים כ 20 דקות, בתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
טיפים שיצילו את הזיווה – לא למלא יותר מידיי, בערך 100 גרם, 3/4 כוס מילוי+ 1/4 כוס תוספת.
כדי שהזיווה תהיה תפוחה מכניסים למקרר כ20 דקות לפני האפייה.

כלל- בצק עלים קר אופים בתנור חם!

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

קובה סלק- שוואנדר

הגשם ממשיך לרדת, ואני ממשיכה להכין מרק. אבל לא סתם מרק, מרק קובה עיראקי שוואנדר- בעברית סלק. מרק בעל שילוב טעמים מרגש של חמוץ מתוק בצבע סגול, שעוטף כסונים עגולים, ממולאים בשר מתובל....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה