הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

כמו שיש בגדים שהם מעל הזמן, תמיד יפים ומחמיאים, וכל כמה שנים, כאילו מגלים אותם מחדש ואז הם שיא האופנה, כמו ז’קט ג’ינס, או חצאיות מקסי, אז ככה זה גם בעוגות, כמו היער השחור.

עוגה עם בסיס שוקולדי קצפת אלכוהול ודובדבנים, היא תמיד השקעה וזוכה להצלחה, אבל כל כמה שנים היא העוגה המדוברת בכל אירוע, וככה זה מתחילת המאה הקודמת. העוגה קיבלה את שמה האופף מסתורין בזכות מקור לידתה, דרום גרמניה באזור היער השחר (כן זה מקום אמיתי), ובתחילה זה לא היה עוגה אלא קינוח, של שמנת, דובדבנים וקריש, אלכוהול שעשוי ממיץ דובדבנים. בהשפעת עוגה באזור שוויץ, הוסיפו את עוגת שוקולד. ואז היא התפשטה בעולם וימי התהילה שלה היו בשנות ה50, ה70 ה90, ועכשיו היא חוזרת לאופנה( בשנים זהות לחצאית מקסי, אולי כדי לטשטש את השומנים מהעוגה).היער השחור

במקום להכין את העוגה, אני רוצה להכין גרסה הרבה יותר קלה שנותנת כבוד לקינוח המקורי מהיער השחור, קינוחים אישיים של עוגת שוקולד, דובדבנים, קצפת שוקולד, וגנאש.
כשנשאר לי עוגות בחושות משבת, פעמים רבות אני מפוררת אותם, כשאני יודעת שכבר לא ייהנו מהם, סוגרת בשקית ומקפיאה במיוחד בשביל קינוחים כמו זה.
אם אין פירורים, אפשר לאפות בזריזות, חצי מתכון של עוגת השוקולד שלי (קישור יהיה בתחתית)
מצרכים:
2 כוסות פירורי עוגת שוקולד
½ כוס ליקר דובדבנים/ ליקר שוקולד
1 מיכל קטן שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל
12 דובדבנים מסוכרים
לגאנש: 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות +100 מ”ל שמנת+15 גרם חמאה+1 כף אלכוהול (כל מה שיש מלבד בירה)
הכנה:
מתחילים מהגאנש, בסיר מחממים את השמנת והחמאה, כשהם חמים אבל לא רותחים, מנמיכים את האש, מוסיפים את השוקולד והליקר , ומערבבים עד שהשוקולד נמס כולו, מניחים שיתקרר מעט, אבל לא יותר מידי, שיהיה נוזלי ונעים למגע.
מקציפים את השמנת עם האבקת סוכר, כשהיא מתחילה להתייצב מוסיפים את הפודינג, והסוכר, ו2 כפות גנאש שמוסיפים אותן אחת אחרי השנייה. כשהקצפת מוכנה מעבירים לשקית זילוף.
מרכיבים את השכבות: בכוסות קינוח קטנים מניחים את הפירורים עד ¾ גובה, מרטיבים בכף של ליקר, דובדבן אחד מטפטפים מעט גנאש, עוד כף פירורים, מרטיבים בכפית ליקר, ומזלפים כיפה של קצפת שוקולד. שופכים מעל הכיפה כף גנאש, ומסיימים בדובדבן ממש בראש הכיפה.היער השחור2
שינויים אפשריים:
למי שלא רוצה ליקר יכול להשתמש בקולה… הטעם לא יתנגש בטעם העוגה, וייתן לנו את התוצאה האידיאלית במקום האלכוהול.
פרווה : את החמאה להחליף במחמאה. ואת השמנת בשמנת ריץ’ -בשום פנים ואופן לא להוסיף סוכר לקצפת!!!!!
אם רוצים קצפת וניל, לוותר על הוספת השוקולד לקצפת ולהמשיך רגיל.
עוגת שוקולד: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=803043083108646&id=751549731591315

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה