הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

בימים חורפיים מאוד, כשהגוף עצל אך מערכת העיכול עובדת שעות נוספות (בחורף אוהבים לאכול ), אני אוהבת להכין דברים שהם קלים על פנים הגוף ,והנשמה. שהכנתם זריזה ובלי הרבה כלים (קר), ולא פחות חשוב שיהיה קל לגוף גם מבחוץ.

מרקים זה פתרון מנצח כמעט תמיד, וכדי לשמור על מרק קל, אני אשתמש בירקות לבנים וירוקים, שמסייעים לניקוי הגוף, בתוספת של ג’ינג’ר שום ופלפל חריף שמשמשים כאנטיביוטיקה טבעית ועוזרים למערכת החיסונים, שתמיד טוב בחורף, וכמה נגיעות של חלב קוקוס, שקושר הכל יחד ומעניק טעם מיוחד , ועמוק, למרק כל כך עדין.

מצרכים:
1 שומר חתוך למקלות
1 קולרבי חתוך למקלות של 2 ס”מ מרק אסייתי
3 גבעולי סלרי חתוך למקלות
1 בצל פרוס על חצי
2 כפות ג’ינג’ר קצוצה, או כפית גדושה של תבלין ג’ינג’ר
3 שיני שום כתוש
חצי פלפל חריף פרוס
2 כפות סויה
חצי לימון סחוט
1 כף אבקת מרק
2 כפיות סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס פרחי כרובית
1/2 כוס אדממה ( להוציא אותם מהתרמיל ) או אפונה קפואה או שימורים.
1/4 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות בצל ירוק פרוס- לא חובה
1/4 כוס חלב קוקוס.
הכנה:
מכניסים את השומר קולרבי סלרי בצל ג’ינג’ר ושום לסיר מכסים במים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הסויה, לימון,אבקת מרק,סוכר ופלפל. מנמיכים את האש מבשלים כ 30 דקות.
מוסיפים את הכרובית אדממה/אפונה וחלב קוקוס. מבשלים עוד 10 דקות מתקנים תיבול.
מוזגים לכלי הגשה ומקשטים בכוסברה ובצל ירוק.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה