הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

צ’רמולה (שרמולה),תערובת של תבלינים שמן ולימון, מרוקאית.

לרבים מאיתנו הצ’רמולה מזוהה כמרינדה לדגים לפני בישול או כרוטב אחרי, במקור היה לו תפקיד הרבה יותר חשוב, שמירה על טריות הדגים, ובדגים קטנים כמו סרדינים עזרה בריכוך העצמות הקטנות.

בכל העולם המציאו דרכים לשמר אוכל, בין אם זה בצורת בישול, כבישה או תבלינים, ולדגים שבשרם עדין והטריות שלהם לא נשאר זמן רב, בעיקר באזורים חמים כמו מרוקו, מצאו שיטה עדינה ומחמיאה, להאריך את חיי הדג ואף להשביח את טעמו.

כשמשתמשים בצ’רמולה כמרינדה, משרים את הדג בין לילה, כמו הסרדינים , לבין כמה שעות לדגים היותר גדולים, אחריי זה מעבירים את הדג לטיגון, גריל או תנור. כשהצ’רמולה הוא רוטב, הדג תחילה, מטוגן, צרוב או אפוי, ומגישים את הדג בלווי הרוטב, קר. המתכון אינו דומה בכל מרוקו ויש שוני בין הערים במרקש יש שמוסיפים ג’ינג’ר, בתטאון מוסיפים פלפל חריפים מיובשים, ובטנג’ר מוסיפים תימין, בכל מצב המתכון הבסיס לצ’רמולה הוא זהה.1

היום נכין את הצ’רמולה והוא יתלווה לסול מטוגן.
מצרכים לצ’רמולה:
1 כף כמון
4 שיניי שום כתושות
1 כפית מלח
¼ כוס דחוסה כוסברה קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף פפריקה
¼ כפית פלפל לבן
¼ כפית פפריקה חריפה- או יותר לאוהבים
מיץ מלימון אחד =בערך ½ כוס מיץ.
3כפות שמן
מצרכים לדג:2
6 פילה סול
מיץ מ1/2 לימון
1 ביצה
½ כוס קמח
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
שמן לטיגון
הכנה:
תחילה נכין את הצ’רמולה: מכניסים את התבלינים, פטרוזיליה וכוסברה למעבד מזון וטוחנים, מוסיפים את הלימון, ובסוף את השמן. טועמים, אם צריך מוסיפים עוד לימון.
להשרות את פילה הדג במים ו1/2 לימון סחוט כ10 דקות. מערבבים את הקמח עם המלח והתבלינים. טורפים את הביצה עם כף מים. מחממים מחבת עם שמן לטיגון. שוטפים ומייבשים את הפילה היטב, טובלים בקמח המתובל, אחריי לביצה, וישר לטיגון, מטגנים על להבה בינונית כ3 דקות על כל צד ( אם הפילה עבה אפשר יותר זמן).
מעבירים לצלחת עם נייר סופג, כדקה.

מעבירים לצלחת הגשה, מוזגים מעל כ1/2 כף צ’רמולה.
אין מעבד מזון: שופכים את כל המרכיבים לצנצנת, סוגרים עם מכסה, ומשקשקים חזק 30 שניות.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה