הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

מרק קובה, בימים כאלה גשומים הוא מלך במטבח, כדי שיהיה מוכן לצהרים, מהבוקר מתחילים בהכנה.

קובה2

 הקושי זה הקובה

, לגלגל אותם זה סוג של ריפוי בעיסוק. אז כדאי להימנע מהפחד של הכנת סיר מרק, כשאני מחליטה להכין קובה אני עושה הרבה ומקפיאה, ואז בימים קרים, אני רק צריכה לבחור איזה מרק בא לי, ולהכין, שלרוב זה עניין קל, חצי שעה עבודה! קובה (כדור בערבית) זה כופתה ממולאת בשר שמגיע מאזור עיראק כורדיסטן וקווקז, יש הרבה סוגים של קובה, אבל אפשר להכין סוג אחד לכל המרקים.  השבוע אני מכינה קובה בסיסי וכל יום מרק אחר, אצלי אוהבים את המעטפת דקה ועדינה לכן אני משתמשת רק בסולת.
מצרכים:
1/2 2 כוסות סולת , לקובה “רגילה” להחליף כוס סולת בבורגול דק מאוד( ג’רשה) שהושרה 10 דקות במים ונסחט.

1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית שמן
למילוי:קובה1
1/4 כוס שמן
500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עליי סלרי קצוץ
1/4 כפית מלח
1 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 1 כפית שום כתוש
הכנה: מתחילים מהכנת המילוי, על להבה בינונית מטגנים את הבצל לשקיפות, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הבשר, בעזרת מזלג תוך כדיי טיגון מפרקים את הבשר, שלא יוצרו גושים. כשהבשר כהה מוסיפים את יתר המצרכים ומטגנים יחד לעוד מספר דקות. מורידים מהאש על צלחת שטוחה כדיי שיתקרר מהר.
לערבב את חומרי הבצק יחד, הבצק יהיה רטוב טיפה ונפרד בקלות, מניחים בצד ל20 דקות, עד שהסולת סופגת את המים ויש בצק שאפשר “לשחק” אתו, אם הבצק אחרי המנוחה עדיין רטוב מידיי אפשר להוסיף סולת ולתת לו לנוח עוד 10 דקות.
בידיים משומנות (חשוב) ורק כשהמילוי התקרר, קורצים כדורים של בצק, משטחים על כף היד, ובמרכז שמים כפית של מילוי וסוגרים לכדור. כדיי שהם לא יפתחו,לשים לב שכשסוגרים את הכדור לא תופסים בטעות גם חתיכות של בשר.
הקפאה , או קירור ליום למחרת: אני מסדרת את הקובה שלא יגעו אחד בשני, בשכבות שמופרדות עם נייר אפייה. אין צורך להפשיר לפניי הבישול.

מרק קובה עיראקי שוואנדר- בעברית סלק http://saloona.co.il/everybodycancook/?p=301

מרק קובה חמוסטה http://saloona.co.il/everybodycancook/?p=314?ref=blog_main

מרק קובה דלעת http://saloona.co.il/everybodycancook/?p=311

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה