הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

הגשם ממשיך לרדת, ואני ממשיכה להכין מרק. אבל לא סתם מרק, מרק קובה עיראקי שוואנדר- בעברית סלק.

מרק בעל שילוב טעמים מרגש של חמוץ מתוק בצבע סגול, שעוטף כסונים עגולים, ממולאים בשר מתובל.קובה סלק2

מי שעדיין לא זכה לטעום את המרק המדהים הזה, מצפה לו הפתעה נעימה.

הסלק נחשב ל”סופרפוד”- צומח שבמצבו הטבעי הוא בעל מעלות רבות לגוף. מלא מינרלים, ויטמינים, חומצה פולית, מוריד לחץ דם ועזר לחולים להתגבר על מחלות כמו סרטן, אמרתי “סופר”…
מצרכים:
1/4 כוס שמן
1 בצל חתוך לקוביות 2 ס”מ
3 סלקים מקולף וחתוך לקוביות של 2 ס”מ
5 מקלות סלרי+העלים חתוך ל2 ס”מ
2 כפות גדושות רסק
1 כף מלח
1/2 1 כפות סוכרקובה סלק1
1/2 כף פלפל שחור
3/4 כף אבקת מרק
2 ליטר מים
1/2 כוס לימון סחוט
הכנה :
בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הירקות לפי הסדר ומטגנים בערך 8 דקות. כשהבצל רך מכניסים את הרסק והתבלינים לסיר ומטגנים תוך כדיי ערבוב כ3 דקות. מוסיפים תחילה כוס 1 של מים ועם הכף מערבבים כדיי שלא יהיו גושים של רסק וששום דבר לא יהיה דבוק לתחתית(אם צריך מוסיפים עוד מים) . כשיש לנו מעיין רוטב סמיך מוזגים את יתר הנוזלים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש בינונית 30 דקות עד שהסלק רך. מחזירים את הסיר למצב רתיחה ומכניסים פנימה את הקובה והמיץ לימון. מבשלים על אש בינונית כ20 דקות עד שהקובות הכפילו את גודלן והן רכות.
טיפ :
זמן הבישול המינימלי של המרק משתנה בהתאם לטמפ’ של הקובה אם הוא טרי 20 דקות, אם הוא קפוא זה מכפיל את הזמן, בכלל מרקים אוהבים בישול ארוך, אז אל תתקמצנו 
כדיי שהקובות לא ידבקו לתחתית , להרים מדיי פעם את הסיר מהידיות ולטלטל באוויר.
והמתכון לקובה https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=763000137112941&id=751549731591315

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה