הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

 

מי רוצה קציצות עוף מושלמות, ברוטב אפונה וקישואים?
בדרך כלל משפט כזה יגרום לנו לחשוב על 2 דברים, 1. יבש, זה קציצות עוף 2. אדום, זה רוטב אפונה.
לשמחתכם הן רכות אווריריות וממש נמסות בפה, ברוטב אפונה וקישואים בגוון צהוב.
הם דלים בקלוריות, שזה תמיד פלוס נחמד, והרוטב עשיר בוויטמינים בזכות הירקות השונים, ואוסף תבלינים שקושר הכל יחד.
זה כל כך מהיר וקל להכנה שמהירי החלטה יכולים לאכול את זה עוד היום בערב.
שימו לב בעת הכנת הקציצות שהעוף והירקות יהיו בגודל אחיד, ככה הם יראו, ויתבשלו יותר טוב.
מצרכים:
500 גרם עוף טחון
1/4 כוסות פטרוזיליה טחוןקציצות עוף
1/4 כוס סלרי טחון
1/4 כוס בצל טחון
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל
1 כפית כמון
1 כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית קארי
1 פרוסה לחם סחוט אחריי השריה קצרה במים
3/4 כף שום כתוש
1 ביצה
2 כפות שמן
רוטב
2 יח’ סלרי חתוך לקוביות גדולות
2-3 יח’ קישואים חתוך לקוביות גדולות
1 יח’ בצל חתוך לקוביות גדולות
1/2 כוס אפונה ירוקה (שימורים או קפואה)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות אבקת מרק
1/2 כפית קארי
1 כף שום כתוש
1 כפית כמון
1/2 כף מלח
1/2 כפית פלפל
1/4 כוס לימון
הכנה:
1. לערבב את הכל מרכיבי הקציצות יחד לעיסה טיפה דביקה ואחידה
ולייצר כדורים של 3 סמ’.
בכלי בצד מערבבים יחד את הכמון, הקארי, אבקת מרק, שום מלח ופלפל בתוך 1/4 כוס שמן.
מסדרים בסיר את הירקות בתחתית, שופכים את הרוטב מעל ומוסיפים מים כך שיכסה את הירקות בגובה 2 סמ’.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומכניסים את הקציצות מבשלים כ 20 דקות (אין צורך לטגן לפני).
מוסיפים את האפונה לימון ומפזרים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 10 דקות עד שהאפונה מוכנה.
אם יש יותר מידיי נוזלים מבשלים על אש גבוהה, עם מכסה פתוח עד שהנוזל מתאדה.
וזהו, מוכן! תגישו לצד אורז ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת !
אורז שאף פעם לא מאכזב 
https://www.facebook.com/751549731591315/photos/pb.751549731591315.-2207520000.1424075925./751804314899190/?type=3&theater

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה