הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

כשאנחנו אוכלים חריף, קצב הלב עולה, וכך גם הדופק, נעשה לנו חם ואנחנו מזיעים, הלחיים נצבעות בסומק, וכל הגוף מתרכז בהרגשת הצריבה הנעימה שעובר לנו בחך. אם לא הייתי מקדימה להגיד שזה בעקבות אכילת כפית סחוג, או שורבה מקרונה. יכולתם לחשוב שאני מתארת משהו אחר לגמרי. זה אחד הסיבות העיקריות שבגללו פלפל חריף נחשב לאפרודיזיאק.

המדענים והפסיכולוגים טוענים שהצ’ילי פועל עלינו פסיכולוגית ופיזיולוגית. פיזיולוגית – נותן אנרגיה, מגביר את זרימת הדם לכל הגוף, ומשחרר אנדורפינים. פסיכולוגית- כמו שציינתי קודם, הדמיון בו הגוף מגיב ל2 הפעולות, והאמונה שיש לזה אפקט, רק האמונה עצמה מספיקה כדי לגרום לנו להרגיש אחרת. אז לכל הזוגות האוהבים, חוץ משוקולד ותותים רצוי לאכול גם קצת צ’ילי.
ואם כבר אנחנו מחליטים לחגוג חגים לא שלנו (כאילו חסר לנו), צריכים להיות2 כללים: 1 אסור לעבוד קשה, צריך לקחת רק את החלק הכיפי של העניין. 2 להשתמש במוצרים ישראלים, סתם כדי לעזור לכלכלת המדינה ומה יותר מתאים לערב כזה מקוקטייל?
קוקטייל שמשלב פלפל חריף… אז מי שעוד לא מכיר זה הזמן להכיר את ליקר Y, מוצר מקורי כחול לבן, לא קשור למחשבים ולסטארט אפ. והוא במסע כבישה עולמית. על הכיבוש אחראים ירון קנור, ויהונתן הפנר שהקימו את החברה שלהם 2004. הם הגו משקה אלכוהולי גאוני, קנה סוכר, שמושרה בהם תבלינים, אבל מה שבאמת טועמים זה מעט קינמון וצ’ילי, הרבה צ’ילי, ואם ההשריה לא מספיקה, הם גם מכניסים עוד פלפל חריף אחד לבקבוק לפני סגירה. כך שנותרים, עם ליקר בצבע אדום וטעם חריף וטעים קוקטייל1שמעורר את כל הגוף.
את הקוקטייל וולקנו, המציא ורקח חבר יקר,רותם עמיר, כשראיתי בתחילה את הפלפל צף לו מלמעלה פחדתי לשתות, אבל ההפתעה הטובה שנגלה לי לאחר הלגימה הראשונה, משקה טעים ועדין עם בעיטה חריפה, ולא חריפה מידיי, אלא מדויקת.
כדי להכין את המתכון נתייחס לכוס של שוט כאל כוס מדידה.
מצרכים ל2 כוסות 
20 עלים של פטרוזיליה
20 עלים של נענע
4 פרוסות צ’ילי מהחלק התחתון של הפלפל כדי שלא חריף מידי (חשוב לבדוק) במכתש ועלי
80 מ”ל וודקה ( כוס של שוט)
80 מ”ל ליקר Y (כוס של שוט)
50 מ”ל מיץ לימון סחוט( ¾ כוס שוט)
50 מ”ל מים רותחים (3/4 כוס שוט)
2 כפות סוכר
1 צ’ילי קצוץ
2 מקלות קינמון
הכנה:קוקטייל
תחילה מכינים סירופ, מערבבים את המים והסוכר יחד, עד שהסוכר נמס, מניחים בצד להתקררות.
בעזרת מכתש ועלי, או כוס וקערה, כותשים יחד את הפטרוזיליה הנענע ופרוסות הצ’ילי. משקשקים יחד, בכלי המיועד, או בצנצנת, את הממחה עלים, סירופ, וודקה, ליקר,צ’ילי קצוץ ומקלות קינמון , כ2 דקות (לשקשק, לא להיות עדינים), לסננן לכוסות יפות, ולקשט עם צ’ילי יבש.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה