הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

תארו לכם היה צמח, שחוץ מהגבעול שלו הכל היה אכיל, העלים, הפרחים, והפירות. שהוא נשאר מלא במינרלים וברזל גם לאחר הבישול, אורגני, וחינם…. אז תפסיקו לחלום ותתחילו לקטוף, חוביזה.

אותו ירק שמשתלט בחורף על שטחים רקים, וגדל אצלנו בגינה ללא הזמנה, אותו הצמח שכילדים היו מכנים “לחם ערבי” והיו מעבירים שעות בלקטוף ולקלף את הפרי. לחוביזה טעם ושימוש זהה לתרד או למנגולד, רק שחבילת תרד אורגני עולה לנו 9 ₪, ואותו המשקל בחוביזה עולה לנו 0 ₪, זה לא פטריות שצריך הכשרה מיוחדת כדי לקטוף אותם, כל מה שצריך לעשות זה לפתוח את הדלת הבית, להושיט יד ולקחת.

עוד מעלה לחוביזה, ברמת הפחמימות היא דומה ללחם, ולא סתם חוביזה, שזה שם הצמח בערבית , פירוש לחם, ובעברית קוראים לה לחמית ( היינו ילדים ממש חכמים), ומאידך באנגלית שמו MALLOW –מלו ואחד הממתקים הכי מפורסמים בעולם קרוי על שמו, מרשמלו, בצמח יש נוזל רירי ודביק, שחשוב בהכנת הממתק.

בחוביזה השתמשו אלפי שנים, אבל הסיפור הכי ידוע של החוביזה , הוא סיפור גבורה, על הצלת תושבי ירושלים, בתקופת המצור בזמן מלחמת יום העצמאות, כשהלגיון הירדני והכנופיות שלטו על הגישה לעיר, נוצר מחסור כבד במזון, מים, ותרופות. השתמשו בחוביזה לאלחוש והרגעת העור בעת גירויים ופציעות, ובישלו מהעלים קציצות מזינות, שהשביעו את המשפחה, ונתנו לכולם כוח להילחם יום נוסף.חוביזה1

אז בבוקר אספתי כמה עלים, ולצהריים הכנתי קציצות  בהשראת הקציצות הירושלמיות .

מצרכים:

¼ כוס שמן

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 קג חוביזה

½ גמבה, קוביותחוביזה2

2 ביצים טרופות

3/4 קופסת קוטג’

2 חופנים עמוסים עלים, שטופים, קטומים מהגבעול וקצוצים.

1 פרוסת לחם מפוררת

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 כף שומשום

מעט שמן לטיגון הקציצות

הכנה:

במחבת על אש בינונית מטגנים את הבצל, לשקיפות, מוסיפים את החוביזה, ומטגנים כ15 דקות, עד שהחוביזה מתכווצת ל1/3 והצבע הופך לירוק כהה עמוק ( אם צריך להוסיף שמן, אפשר במקום להוסיף טיפה מים),מצרפים את קוביות הגמבה ומטגנים עוד 3 דקות, מוציאים, ומניחים בצד 5 דקות, שהירקות יתקררו. בינתיים, טורפים את הביצים קוטג’ שומשום ותבלינים, ומוסיפים להם את תערובות החוביזה, ולסיום את הלחם (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד פרוסת לחם), מערבבים היטב, ומניחים בצד למס דקות ספורות, כדי שהבלילה תתאחד מעט. מחממים מחבת חדשה , עם מעט שמן לטיגון על חום בינוני, מוזגים כף יפה של הבלילה למחבת, ומשטחים. מטגנים כ4 דקות מכל צד, מוציאים מהטיגון כשהקציצה מזהיבה.חוביזה3

שדרוגים:

לצד הקציצות רצוי להגיש מטבל, טחינה, יוגורט או אשל.

למתכון של טחינה   http://saloona.co.il/everybodycancook/?p=191

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה