הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

10980705_1004945442852112_6467714968442404738_n

למה דווקא סלט תפו”א נקרא גם סלט מיונז?
מיונז מקורו בצרפת ועולי צפון אפריקה לא הכירו את המוצר ולא היו משתמשים בו, אבל בכור ההיתוך ששמו ישראל, השכנות למדו אחת מהשנייה והרחיבו את מעגל הקולינריה, הן למדו להכין את סלט האולביה הרוסי- תפו”א, מלפפון חמוץ, אפונה, ביצה קשה ומיונז. אך בשל המראה החיוור והלבן החלו לקרוא לו בשם סלט מיונז, או תפו”א שהוא המוצר העיקרי. ומבלי לשים לב הסלט כבש את לב העם ונכנס לכל הבתים.
למי שרוצה לגוון ולשנות, יש לי מתכון מושלם. זה עדיין הנסיך הרוסי, תפו”א ומיונז אבל שיניתי את שאר המרכיבים.
טיפ מאוד חשוב שיכול להציל לכם כל סלט תפו”א, כדי שהתפו”א לא יתפרק או ימעך יתר על המידה,
מבשלים אותם עם הקליפה וחותכים כשהם מתקררים, והדבר השני אני תמיד מערבבת את המיונז והתבלינים בנפרד ורק אז מוסיפה לירקות, ומקפלת (כמו קצפת) רק כמה פעמים לאיחוד.
מצרכים:סלט תפו
2 תפו”א מבושל חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
1עגבנייה קוביות
1 בצל מטוגן
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס סלרי קוביות
רוטב:
1/4 כוס חומץ
5 כפות מיונז
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
הכנה :
לערבב את הסלט
לערבב את הרוטב בצד
ולשפוך מעל הסלט ולערבב בעדינות.
 

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה