הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

יום אחד יצא זאוס לבקר את אחיו פוסידון שגר במעמקי הים. כשעלה לחוף פגש נערה יפיפייה בשם סינרה. למרות שזאוס היה נשוי להרה, לא יכל לעמוד ביופייה של הנערה ופיתה אותה. זאוס שהתאהב בנערה ויופייה החליט להפוך אותה לאלה, שתעבור לגור איתו באולימפוס ולחיות כפילגשו, בתנאי שלעולם לא תחזור לעולם בני התמותה. סינרה שהרעיון להיות אלה קסם לה הסכימה לתנאי זאוס. אך עד מהרה התגעגעה מאד לאימה, ובאחד הימים הלכה לביקור קצר בבית הוריה. זאוס התמלא כעס ששמע שסינרה המרתה את פיו, החזיר אותה לאדמה והפך אותה לפרח עוקצני, כאזהרה מיופי ואהבה.

זהו סיפור מהמיתולוגיה היוונית על יחס האדם לצמח הארטישוק, אך יחסם כלפי הצמח והקשרו עם אהבה לא חלף מהעולם עם היוונים.

כמו היוונים גם הרומאים האמינו שהארטישוק מעורר תאווה ויש בו סגולה להבאת בנים. לכן לנשים היה אסור לאכול מהצמח.

יותר מאוחר בהיסטוריה, במאה ה16, קטרינה דה מדיצי האיטלקייה הביאה איתה לנישואיה למלך צרפת הנרי השני את הארטישוק, וכך הוא חדר לצרפת. אנשי הכניסה דחו את הצמח בטענה שהוא גורם לניאוף, ואסור לאוכל אותו. על כן יש להיזהר ממינו.

וב1948 חוץ מקום המדינה, עוד אירוע חשוב קרה ששינה את פני ההיסטוריה, נורה ג’ין- שלימים תשנה את שמה ולעד תיזכר כמרלין מונרו, נבחרה להיות מלכת הארטישוקים הראשונה, בפסטיבל בקליפורניה. מקריות, אניני חושבת….

עם היסטוריה מרגשת כזאת, מלאה סיפורי אהבה, יש צמח שיתאים יותר לסמל את יום האהבה העולמי? עוף צלוי בתנור ביין לבן ולבבות הארטישוק, כי אין מושלם מזה!
מצרכים:עוף שבת חתן3
5 כרעיים
¼ כוס שמן זית
½ 1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה
½ כפית כורכום
1 כף חרדל
1 כף דבש
4 שיניי שום כתושות
¼ כוס לימון
לירקות: 1 שומר פרוס
500 גרם לבבות ארטישוק פרוס
1 בצל פרוס
3 כפות שמן זיתעוף שבת חתן2
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כוס יין לבן/ מים
הכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה, ומעסים את העוף היטב, נניח במקרר שעתיים.

במגש אפיה מסדרים את הירקות , מתבלים במלח ופלפל, ומזליפים שמן זית.

מעל מסדרים את העוף, שופכים את כל נוזלי המשרה למגש, ואת היין ישר למגש ולא על העוף, כדי לא “לשטוף” את התיבול.

מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל250 כ30 דקות, או עד שהירקות רכים, מנמיכים את החום ל180 מורידים את הנייר כסף ואופים עוד 30 דקות, עד שהעוף שחום ויפה והעור קראנצ’י.
טיפ: כדיי שהעוף יהיה רך, ויספוג את הטעמים כראוי, כל מתכון של עוף בתנור, רצוי להשרות לילה, אין זמן-שעתיים, ממש אין זמן- לוותר על ההשריה, זה עדיין יהיה טעים.
בכל מצב- לא אופים עוף קר ישר מהמקרר, כך הוא נשאר ורוד במרכז וחרוך מבחוץ, ואילו תוצאות לא טובות.עוף שבת חתן1

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה