הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

עגבנית שרי, קטנה, אדומה, מתוקה, נערצת בכל העולם, והומצאה ברחובות! אם יש פרי או ירק שיכול לגרום לכל ישראלי להיות גאה זה אשכול עגבניות שרי. הפרי  נכנס לשוק רק בשנות ה90 אחריי שפיתחו אותו בפקולטה לחקלאות על ידי 2 פרופסורים, חיים רבינוביץ’ ונחום קידר. היצוא של עגבניות שרי הן אחד החשובים לישראל, היום מגדלים אותם גם בספרד ועוד נקודות שונות בעולם. הסיבה ליצור עגבנית השרי, זה הצורך בעגבנייה שיכולה להתפתח בקצב שיתאים למדינה ולאקלים שלנו.

יש שיחשבו שזה טיפה אירוני, כי היה תקופה באירופה שהקהילה היהודית התייחסה לעגבנייה כאל טרפה!?טארט שרי1

העגבנייה נחשבת לפרי מאוד חושני, בספרדית הוא נקרא תפוח האהבה, ובעברית עגבנייה, מהמילה עגב- התעלסות, אז פלא שיהודי אירופה ב1800, ראו בעגבנייה דבר פסול?

בעולם חוגגים בסוף שבוע את חג האהבה, ואהבה כמו עגבנייה מעלה הרבה רגשות מעורבים, של אסור ומותר.

היום אני אופה טארט עגבניות שרי מאוד פשוט שכל אחד יכול לעשות, המראה מרגש ומפתה, ואת הטעם אתם פשוט תאהבו.

מצרכים:

1 מלווח

טארט שרי4

16 עגבניות שרי חצויות

¼ בצל קטן פרוס דק

1 כף שמן זית

1 כפית סוכר

¼ כפית מלח

קורט פלפל שחור

1 כף חומץ בלסמי

טארט שרי3

1 עלה חסה קרוע

הכנה:

על מגש מרופד בנייר אפיה נפרוס את המלווח, ונסדר בשכבה אחידה את הבצל. בקערה נערבב את העגבניות, שמו זית, מלח. סוכר,פלפל שחור, וחומץ בלסמי. את העגבניות מסדרים במעגלים על בצק המלווח, בעזרת מברשת, נבריש את כל הנוזלים שנשארו בקערה. נאפה בתנור שחומם מראש ל180 כ30 דקות.

מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את עלה החסה הקרועה.

טיפ:טארט שרי2

הכי נוח לחתוך אותו כמו פיצה עם סכין ארוכה.

אפשר להחליף את המלווח בבצק עלים רגיל.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה