הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

 

צלי בשר בריבת בצל , זה מתכון שמלווה אותי כבר שנים כשאני רצה להרשים אנשים או אורחים חדשים,
זה מאותם מתכונים שנוצרו במקרה, בכלל תכננתי על רוטב פטריות, אבל בדיוק נגמר הפטריות, ובמקום נוצר יצרת המופת הזאת, בעל טעמים עדינים אך מודגשים, והבשר ממש נמס בפה…
מצרכים:
נתח מס’ 5
1 מקל קינמון
2 עלה דפנה
1 בצל בינוני מקולף וחצויצלי בקר בריבת בצל
4 שיני שום
חופן כוסברה
מלח ופלפל

לריבה:
3 בצלים גדולים פרוסים
7 שיני שום
חצי כוס דבש
כוס יין אדום
כף כמון
כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
8 תמרים מגולענים
הכנה:
מחממים סיר מראש עם טיפה שמן , כאשר הוא מספיק חם מניחים את הבשר על אחד מהצדדים ומתחילים לסגור אותו , את הסגירה אנו עושים לכל צדדי הנתח בערך 2 דקות לכל צד צריך לראות צבע חום יפה. באותו הסיר מוסיפים את כל המצרכים (ללא המרכיבים של הריבה) ומכסים במים קרים ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה שעתיים.
שהבשר מוכן מוציאים רק אותו מהסיר ומניחים בצד לצינון ורק שהבשר הגיע לטמפ’ החדר יש לפרוס אותו לפרוסות של ס”מ וחצי (לפרוס רק אחרי שהצטנן כדי שלא יתפרק).
הריבה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל הפרוס על חום בינוני עד הזהבה, מוסיפים את הבצל והשום שבושל עם הבשר והכוס יין ומצמצמים כחמש דקות מוסיפים את הדבש והתבלינים ומבשלים יחדיו כ 2 דקות.
מסדרים בסיר את הבשר ושיני השום הנוספות ומכסים במי הבישול של הבשר ומביאים לרתיחה , מבשלים על אש קטנה לפחות כשעה מכוסה ו 15 דקות לפני תום הבישול להוסיף את התמרים.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה