הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

עוקבים: 20

החל מינואר 2015

הירק שבקלות יכול לייצג את ישראל הוא……..נכון, החציל! לא כל כך מהר הוא קיבל את התואר הנכסף, המסע שלו, לא התחיל במטבח שלנו, אלו אי שם בהודו. בהודו עד היום הוא נחשב למלך הירקות, והסוחרים הערבים אחראים להפצתו בעולם. תחילה כשהירק הגיע לפרס ואירופה, הוא הפסיק להיות בן מלוכה, שם הוא הוכר כרעל, כמו העגבנייה בימיה הראשונים באירופה. עד כמה שזה נשמע לנו מגוחך, חציל רעיל, יש בסיס לטענה, חוץ מטעמו המר של החציל, שמיד מעיר את המנגנון שלנו ומעביר מסר למוח שמשהו אינו קשורה, והטעם אינו בריא, בחציל קיים ניקוטין, כן זה של הסיגריות, אבל אל דאגה צריך לאכול רק 9 קילו חציל כדי להשוות לסיגריה אחת.

אט, אט, למדו להכיר את יחודו של החציל ואך לטפל בו באהבה שלא יהיה לו טעם מר, וכך הוא טיפס חזרה למעמד היוקרה לו היה רגיל. ובאמת במדינות רבות יש תבשילים סלטים וקינוחים שמשלבים חציל. עוד דבר משותף לחציל ולעגבנייה, בוטנית הם שייכים למשפחת הפירות, ורק בגלל צורת השימוש שלהם הם נחשבים בטעות לירק. בארץ, כל עדה וכל עליה, הביאה איתה את המאכלים שכוללים חצילים מהארץ שלהם, והיום 2015 הוא חלק בלתי נפרד מהנוף שלנו, כמעט כל מסעדה יש לה לפחות מנה אחת שכוללת חציל, והמנה הראשונה המפורסמת מכולם במסעדות, ואולמות אירועים “חציל בלאדי” – בלאדי  בערבית זה בארץ שלי, אנחנו משתמשים במושג כדי לתאר תבואה חקלאית שלא עברה השבחה או הכלאה.

החצילים שאנו משתמשים בהם אינם בלאדים, אבל השם נשאר…אין סיבה שלא נכין חציל בלאדי בבית, ובהגשה מרגשת, כמו במסעדה. היום יש בשווקים כלים מיוחדים לקליית חציל מבלי ללכלך את כל המטבח, זה נפלא! אבל עוד לא מצאו שיטה להיפטר מהעשן, קחו בחשבון, אם אתם מתכננים לשרוף את החציל, יהיה עשן, תוצאת לוואי לא נעימה של כל שירפה. טיפ, תפתחו חלון.

מצרכים:חציל בלאדי1

1 חציל בינוני

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

½ לימון

2 כפות שמן זית

¼ כוס חומוס גרגירי חומוס מבושלים/ מקופסת שימורים

1 עגבנייה פרוסה

¼ כוס בצל סגול קצוץ

4 פרוסות פלפל חריףחציל בלאדי3

¾ כוס סלט טחינה

1 כפית פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

תחילה צריך לקלות את החציל, בשר החציל עדין, אנחנו רוצים להגן על טעמו לכן דבר ראשון אנחנו לא דוקרים אותו! שורפים אותו על להבה גבוהה מכל הצדדים, כ15 דקות, הוא צריך להיות רך למגע. אם יש באפשרותכם להעביר אותו להצטנן על רשת עדיף, הנוזלים שמתנקזים החוצה מרירים, ואין לנו רצון בהם. כשאין לי רשת, אחרי הקילוף מחליפה כלי.  בעדינות לקלף את החציל עם הידיים, אבל להשאיר את הראש, ולהניח בצד. מרתיחים מים בקומקום, ושופכים מעל גרגירי החומוס לחימום קצר. בצלחת הגשה, מסדרים את פרוסות העגבנייה, ומעל את החציל בישיבה על הטוסיק כשהראש למעלה. מפזרים את החומוס והבצל מסביב, את הערמה היפה מטבלים במלח, פלפל, לימון, ושמן זית. בעזרת כף מזלפים מעל טחינה ומסיימים עם פטרוזיליה. מנה פשוטה, שצריך לשים לב לפרטים, וליהנות מהתשבחות.

טיפ:

לא רוצים לכלוך ובלגן של שריפת החציל, אין בעיה, תפעילו את התנור על חום גבוהה, תעטפו את החציל בנייר כסף וזרקו לתנור, תבדקו אחריי 20 דקות, החציל צריך להיות רך למגע, עוד לא רך, תנו לו עוד זמן.חציל בלאדי2

מתכון לסלט טחינה לבן https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=798231740256447&id=751549731591315

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה