הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

החריימה,הרבה פעמים אפשר לראות גם שפים גדולים ומבני עניין טועים בהגדרה של המנה,הוא היינו תבשיל דגים של יהודי לוב (טריפוליטאי) אין בו תוספת ירקות או קטניות, אלו רוטב סמיך וחריף על בסיס רסק שום ותבלינים (פילפלצ’ומה),וזהו! המושג “חריימה מרוקאי” הוא כמו להגיד “חצ’פורי אשכנזי” או אם אתם קוראים מתכון “חריימה אסלי” שיש בו ירקות מסוג כל שהוא, תדעו, הוא לא אסלי!
הכמויות, דרך הבישול, והדג משתנה ממשפחה למשפחה אבל הבסיס הוא זהה, היום אני חולקת את המתכון המשפחתי.
שימו לב שבניגוד לקולינריה הצרפתית שדוגלים, לא לטגן שום בהתחלה כי הוא נעשה מר, בחריימה מתחילים מהשום.
מצרכים ל6 סועדים
פרוסות דג – בורי, אינטיאס (שולה), לוקוס הכי מומלץ, אבל אפשר להשתמש בכל דג אחר שאוהבים.חריימה
1/2 כוס שמן
2 ראשי שום כתוש
1/2 2 כפות גדושות רסק 28-30 אחוז ( מאוד חשוב שהרסק יהיה באיכות גבוהה, זה מאוד משפיע על הצבע)
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1 כף כמון טחון
1/2 כף קימל טחון
1כוס מים+1/2 אם צריך
1/2 לימון

הכנה
מחממים בסיר שטוח את השמן ומיד מוסיפים את השום ומטגנים אותו כ12 דקות, מאוד חשוב לא לשרוף את השום.

להוסיף את הרסק ולהמשיך לטגן על חום בינוני תוך כדיי ערבוב , עד שהרסק בולע את כל השמן ומחליף צבע לבורדו כהה מאוד,
השלב הזה ימנע מהחריימה להיות שומני אז שווה את הסבלנות.
מוסיפים את כל שאר התבלינים ומבשלים עוד 2 דקות
לאט, לאט עם המים פותחים חזרה את הרסק תוך כדיי ערבוב, כל פעם 1/4 כוס , אם יש צורך משתמשים גם ב1/2 כוס הנוספת( תלוי כמה דליל אוהבים את הרוטב)
מבשלים את הרוטב כ 10 דקות על אש קטנה ומוסיפים את הדג
מכסים ומבשלים על אש בינונית כ 20 דקות .
ברגע שמוסיפים את הדג חשוב לא לבשל את זה יותר מידיי אז אם החתיכות קטנות או דקות אפילו 15 דקות יכול להספיק
אם יש ראשים וגוף שלם ( מאוד מומלץ, נותן טעם מאוד עשיר) אפשר לבשל יותר אפילו 30 דקות.
מכבים את האש כשהדג מוכן וסוחטים מעל את הלימון
טיפ
אם מניחה את החריימה על הפלטה הייתי ממליצה לעשות רוטב טיפה יותר דליל ולבשל את הדג 3/4 דרך, כשתגישו הוא יהיה מושלם!
תגישו עם לימון, ולחם, הרבה לחם!
בהצלחה

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה