הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

 

כשבא לי לנגב חומוס, אבל הקטניות לא בהשריה ואין לי סבלנות לחכות לחומוס שיתבשל לו לכמה שעות, אני פונה לחבריי הטובים העדשים. 40 דקות בישול 5 דקות טחינה ויש לי חומוס מושלם, מלא סיבים תזונתיים, בעל טעם עמוק וטיפה יותר אדמתי. הוא מעולה לכריך והרבה יותר מזין ובריא מכל חומוס קנוי.
מצרכים:חומוס עדשים
1 כוס עדשים
1/2 כוס טחינה
1 כפית שום כתוש
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כוס לימון

הכנה
שוטפים היטב את העדשים מכניסים לסיר עם מים ומבשלים לריכוך מלא בערך 40 דקות, ייווצר קצף אפור שצריך לנקות עם הכף.
מסננים- שומרים את נוזל הבישול!!
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, מדללים עם המי בישול תחילה תוסיפו 1/2 כוס ואם צריך תוסיפו עד 1/2 כוס נוספת.
שימו לב שהחומוס יותר נוזלי כשהוא חם, הוא נעשה הרבה יותר משחתי אחריי שהיה במקרר.
מי שאוהב חריף יכול להוסיף 1/2 פלפל ירוק חריף לטחינה.
טיפ להצלחה: תוודאו שיש לכם פיתות…

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה