הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

19/01/2015

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר.
יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, “דג מרוקאי” וחריימה טריפוליטאי (הם 2 מנות שונות לחלוטין).
ה”דג המרוקאי” זה תבשיל שהדג מתבשל על שכבות מסודרות של ירקות ותבלינים, הירקות הארומטיים הם חובה אבל התוספת משתנה ממתכון למתכון, חומוס, פול, תפו”א,גזר וכ’ו.
את הדג מבשלים בכמות לא מבוטלת של שמן מעורבב בתבליני הדג, השמן סופג את הטעמים, והתבלינים מקבלים מרקם בוצי. אני מכינה צנצנת גדולה של התערובת, ומאחסנת בארון, כך הטעמים הרבה יותר עמוקים וחריפים. בזמן בישול הדג איני צריכה להוסיף הרבה תבלינים אלא משתמשת רק בשמן, ו1 כף מבוץ התבלינים בתחתית. דג מרוקאי1
שמן לדג מרוקאי
פפריקה מתוקה 5 כפות
פפריקה חריפה 2 כפות
כמון 2 כפות
כורכום 3 כפות
מלח 1 כף
פלפל 3 כפות
צ’ילי חריף 1 כף
שמן לכיסוי, לפחות ליטר!
מצרכים:
5 חתיכות דג טרי מעודף (1 קילו,נסיכה, מושט, לוקוס, סלמון או טונה).
2 עגבניות פרוסותדג מרוקאי2
1 גמבה פרוס למקלות של ס”מ

13-4 פלפלים חריפים חצויים
1 ראש שום מקולף
1/2 לימון רחוץ ופרוס לפרוסות דקות
חצי צרור כוסברה
1 כוס שמן מטובל
1 כף “בוץ” תבלינים
1/2 בצל פרוס,
1 גזר פרוס לפרוסות דקות
2 כוסות פול ירוק טרי או קפוא.
הכנה : בסיר רחב ונמוך מסדרים בשכבות , עגבנייה, בצל, גזר,גמבה ופול, על הירקות מסדרים את פרוסות הדג מטבלים במעט מלח ופלפל. על כל חתיכת דג מניחים 2 פרוסות לימון, מסדרים את הפלפל החריף מפזרים את השום ולסיום את הכוסברה. ממלאים מים לכיסוי הירקות, את ה”בוץ” מפזרים בנקודות בסיר. מדליקים את האש ומבאים לרתיחה, מפזרים את השמן מעל הדגים. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ30 -40 דקות, עד שהפול מוכן.
טיפ:
אם אין לכם צנצנת עם תיבול לדג מערבבים 1 כוס שמן עם 1.5 כף פפריקה מתוקה, 0.5 פפריקה חריפה, 1/2 כף כורכום, 1/2 כף כמון, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית צ’ילי יבש.

דג מרוקאי

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תצוגה מקדימה

קובה סלק- שוואנדר

הגשם ממשיך לרדת, ואני ממשיכה להכין מרק. אבל לא סתם מרק, מרק קובה עיראקי שוואנדר- בעברית סלק. מרק בעל שילוב טעמים מרגש של חמוץ מתוק בצבע סגול, שעוטף כסונים עגולים, ממולאים בשר מתובל....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה