הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

 

פטריות הן אינם צמח רגיל, למעשה בעולם המדעי הן לא נחשבות לצמח כלל, היום הבינו שיש להן הגדרה משלהן “ממלכת הפטריות”, וביהדות יש לנו עדויות לכך שהן לא צמח כבר לפניי אלפיי ברכתם היא ” שהכל נהיה בדברו” הן לא נזרעות או מצמיחות ואינן ניזונות מהאדמה…קסם הטבע, יש להן טעם עמוק של חורף , בשרניות ויוקרתיות. היום יש לנו מבחר רחב של פטריות בשווקים כל אחד בטעם ומראה שונה, היום זה מתכון שאפשר לעשות עם כל סוג שאוהבים, זה פשוט מהיר ואלגנטי. אני השמשתי בפטריות שמפיניון.
פטריות מוקפצות!!!
2 כפות חמאה
150 גרם תערובת פטריותפטריות מוקפצות.jpg1
50 גרם אגוזי מלך
¼ כוס יין אדום
1 כפית טימין ( או פטרוזליה)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
קורט אגוז מוסקט
1 כף דבש
¼ כוס פרמזן/ כל גבינה קשה אחרת יכולה להחמיא למנה
1 כף בצל ירוק
הכנה:
ממסים את החמאה במחבת מקפיצים את הפטריות והאגוזים
מוסיפים את היין האדום והטימין/פטרוזליה מבשלים כ 2 דקות עד שאין ריח של יין יותר
מתבלים במלח פלפל אגוז מוסקט ודבש
כשמגישים מפזרים מעל את הפרמזן והבצל הירוק.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

Thumbnail

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

Thumbnail

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה