הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

סבי ז”ל היה איש מאוד מפורסם, הוא היה בעל עגלה עם סיר שמן גדול שהיה דוחף לשוק בבוקר ומחזיר הביתה בערב, ובעגלה המפורסמת הוא

בריק ביצה פתוח

 היה מטגן לבאים ושבים בוריקות ממולאות ביצה רכה או תפו”א עם פטרוזיליה ובצל, ומגיש לצד פילפלצ’ומה פיקנטית ולרעבים באמת היה מניח את הבוריקה בין 2 פרוסות עבות של לחם. אני יודעת שהוא היה מפורסם, כי בזמן ששוטטתי בעולם פגשתי אנשים שהכירו דבר אחד מעירי אשקלון, את האיש האדיב עם העגלה בשוק שהיה מכין את הבוריקות הכי טעימות שהם אכלו, ומבלי ידיעה שסבי היה היד מאחורי הבוריקות, כמובן הייתי מתמלאת בגאווה.
למי שלא יודע מה זה או את טעמו של הבריק, הטעם, טעמו של המן שירד לבני ישראל במדבר. במשפחת אין זמן מוגדר לאכילת המ

יש 2 סוגים עקרים של בריק, עם ביצה ותפו”א.עדן, בוקר, צהרים, וערב, אספות משפחתיות אירועים וזה מעולה לאירוח! אחד הדברים הכי מהירים שאפשר להכין במקום, ולהגיש חם מבלי להיות תקועים במטבח. הבריק הוא בצק עלים ממולא, בביצה או פירה ומטוגן בשמן עמוק. “בצק עלים” אין הכוונה ל

בריק חצי

בצק שממנו מכינים את הבורקס, אלא לבצק כל כך דק שהוא מזכיר עלה. היום נדיר למצוא אנשים שמכינים את הבצק לבד( בקרוב נעשה גם את זה)  ולזה יש מספר סיבות ובניהן: רבים האנשים שמפחדים מהמגע הישיר עם מחבת חמה, וסיבה נוספת העלים הקנויים כל כך זולים ונגישים. מוכרים אותם בחבילות של  20 יחידות עגולות באזורי ההקפאה, וזה אותם עלים להכנת סיגרים או אגרול. אחרי הפתיחה בבית סוגרים בשקית ומחזירים למקפיא, עד השימוש הבא.
המתכון קצר, אבל דרך ההכנה זקוק כמה הסברים:  א. אם משתמשים בעלים קפואים שקונים, צריך להפשיר אותן חצי דקה, שהם היו גמישים. מפרידים את העלים ופורשים על השיש. אם מתכננים לטגן הרבה, משאירים בערמה ומכסים עם מגבת שלא יתייבש, וכל פעם מפרידים כמה יחידות מראש.
ב. את המילוי תפו”א אפשר לקפל מראש, את מילוי הביצה עושים בתוך השמן.
ג. כדי שהבריק יצא באמת טוב, פריך וזהוב בצורה שווה ולא יספוג הרבה שמן, חשוב לטגן בשמן עמוק !כמות השמן שתשימו במחבת לא ישנה את כמות השמן שהבריק יספוג, רק יפגע באיכות התוצאה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ד. מטגנים להזהבה בהירה , עליי הבריק ממשיכים להכהות גם מחוץ לטיגון.
ה. תדאגו שיש לכם פילפלצומה, בלי זה הבוריקה לא שלמה!!!!
ו. אל תדאגו אם  לא מצליח ישר זה עניין של טכניקה ותרגול, אבל ברגע שעולים של הגל, לעולם לא תרצו לרדת.

היום נעשה את הביצה, הוא הרבה יותר מהיר להכנה, והוא האידיאלי לאורחים

בריק ביצה

בהפתעה. אבל בבריק ביצה צריך לשלוט בטכניקה.

מצרכים:
עלה סיגרים כמספר הסועדים

ביצים כמספר הסועדים

 מעט מלח ופלפל

שמן לטיגון עמוק
הכנה:

מחממים סיר עם שמן. זה לוקח כ10 דקות, חשוב שהשמן יהיה חם.
את הביצה שוברים לכוס, ומתבלים במלח ופלפל, את העלה ( יח’1 של הבצק) מחזיקים ביד שמאל והביצה ביד ימין, מכניסים חצי עלה לסיר החם של השמן ומחזיקים אותו חציו בפנים וחציו בחוץ כ10 שניות, עש שהבצק מלבין. שופכים את הביצה למרכז העלה וסוגרים עם החצי עלה שבאוויר. מטגנים כדקה או שתיים מכל צד, עד שהבריק מקבל גוון זהוב בהיר, בשיטה הזאת החלבון יהיה עשוי, אך החלמון יהיה נוזלי כמו ביצת עין.

בריק מטגן

אם רוצים ביצה שעשוי היטב, מוסיפים את הביצה יחד עם העלה, ולא מחכים עם חציו באוויר, ומטגנים להזהבה בהירה.
תגישו לצד ירקות טריים ( מסייר) ופילפלצ’ומה!

בריק ערמה

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה