הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

סופ”ש מתקרב והמחשבות מה נבשל ? ואיזה עוגה נכין? כבר בשיא ההצקה.

בדרך כלל אני אוהבת להכין עוגות ועוגיות קלות להכנה לקראת שבת, אפיה דורשת סבלנות ותשומת לב, אבל ביום חמישי בערב, כשיש עוד להכין כל כך הרבה דברים, תבשילים, סלטים, וכמובן להתייחס לבית ולסובבים אותך, אני מראש יודעת עוגת 5 השכבות של מלכת אנגליה, לא תהיה מוכנה השבת. המתכון לעוגיות שאני מכינה השבת בא אליי מתוך הבעיה הנוספת שאני נתקלת בה לא מעט בחורף, בעיית השתייה החמה, מי לא נתקל בהתלבטות האין סופית, אם בא לנו תה, קפה, שוקו חם או סחלב מפנק? אז פתרתי את הדילמה, תה מהביל שלצידו עוגיות סחלב קטנות ושובבות מצופות באבקת סוכר, ובזכות העובדה שהן קטנות, הן בדיוק הביס המתוק שחסר אחריי ארוחת שישי מאוד משביעה.

ובצק כל כך רך ונעים, שתענוג להכין גם בחורף, ואפילו הילדים ישמחו לעזור.

וכל מה שצריך זה 4 מצרכים (וטיפה קינמון) להכנה!

מצרכים:

עוגיות סחלב1

200 גרם חמאה/ מחמאה מומס

1.5 כוסות קמח, 210 גרם.

2 כפות אבקת סוכר

4 כפות אבקת אינסטנט להכנת סחלב

לציפוי: 3/4 כוס אבקת סוכר+1/4 כפית קינמון מעורבבים.

הכנה:

 בקערה עם כף מערבבים את הקמח, אבקת סוכר ואבקת סחלב, מוזגים את החמאה ולשים לבצק נוח לעבודה. יוצרים כדורים קטנים בגודל מטבע של 10 אגורות, ומסדרים במגש על נייר אפייה. בתנור מחומם ל160 מעלות אופים כ15 דקות. מוציאים ומצננים כ20 דקות.

עוגיות סחלב

 

בשקית מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון מכניסים את העוגיות לשקית ומנערים לכיסוי מלא.

שדרוג: בא לכם להשקיע מעט ולהכין עוגיות ממש מיוחדות תחליפו 1/4 כוס קמח רגיל בקמח שקדים.טיפ: אם תניחו את הבצק בצד בלי לגעת הוא מתקשה מעט, אל דאגה לישה קצרה ביד, והבצק נוח ונעים בשנית.

 

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

Thumbnail

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

Thumbnail

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה