הבלוג של אתי כהן

קול הקהילה

חברת מועצת עיר בקריית אונו ,חברת דירקטוריון בעמותת "אחת אחת" ששמה לה למטרה לקדם עצמאות כלכלית של נשים בבקעת אונו. חברת ועד מנהל במנהלת נשים קריית אונו ובלוגריסטית בסלונה .

עדכונים:

פוסטים: 34

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

סלט בריא עשיר ססגוני שניתן להכין גם לשבוע מראש

25/02/2017

בפעם הראשונה כשהגעתי למסעדת פועה ביפו זה היה בטיול עם חברה כשהגענו מירושלים לעיר הגדולה. יפו הקסימה אותי היא הייתה בשבילי הכי קרובה לאווירה הירושלמית המוכרת אבל הרבה יותר מיוחדת וססגונית ,הסמטאות עמוסות בכלים מנחושת ,ברזל ורהיטי עץ ישנים שעומדים להתפרק ,לצד רהיטים עתיקים שכאילו יצאו כרגע מירחון אופנה ויקטוריאני. כל הבדים שמשתלשלים בכניסות לחנויות וכל ה”שמונצס” שניתן למצוא שם חלקם אפילו בשקלים בודדים.
בשבילי זאת הייתה חגיגה אחת גדולה. ובין כל השפע הזה הסתתרה לה מסעדה שמצד אחד חרגה מהנוף עם המיוחדות שלה מצד שני היה לה חיבור נפלא למקום עם רהיטים שכולם בסגנון “שוק הפשפשים” שכל אחד הוא יחיד ומיוחד וביחד הם יוצרים הרמוניה שכייף לבוא לשם ולבחור לשבת על הספה הנוחה עם חברה כשהגענו לשיחת נפש או על השולחן העגול כשבאתי עם האורחים מחו”ל.
במסעדת “פועה” ניתן בנוסף לתפריט להזמין כל מה שנמצא בחנות . בסוף הארוחה אפשר היה לבקש לארוז גם את הספה ,הכיסא ואפילו הצלחת אם נקשרתם אליה באופן נוסטלגי .
מאז יפו הפכה להיות טרנדית ועכשווית ונפתחו עוד הרבה מסעדות ובתי קפה ואני מאוד נהנית להגיע לשם אבל העדיפות הקולינרית המועדפת שלי נשארה “פועה” .כי בנוסף לכל השיק שלה האוכל פשוט טעים .ובאחד מהביקורים שלי במקום הזמנו סלט שורשים שהיה עשיר ומדויק בטעם ,שהגעתי הביתה ישר ניסיתי לשחזר אותו ולפניכם המתכונת האהובה שהתפתחה עם השנים. אצלנו בבית אנחנו מכנים אותה “סלט ששת הצבעים ” .
מאוד חשוב החיתוך של הירקות שיהיה בצורת גפרורים קטנים (אני משתמשת במגרדת מיוחדת לזה)

מיגרדת לחיתוך בצורת גפרורים

מיגרדת לחיתוך בצורת גפרורים

חומרים:
קולורבי אחד קלוף ומגורד לגפרורים
סלק אחד בינוני (לא מבושל) קלוף ומגורד לגפרורים
3-4 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים
צנון אחד בינוני קלוף ומגורד
1 תפוח לרסק גס במעבד מזון ולסחוט ממנו את הנוזלים
כוס כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה)
שבבי שקדים /צנוברים/אגוזי קשיו (להשחים מעט במחבט במעט שמן זית וכף סוכר חום )

סלט ששת הצבעים

סלט ששת הצבעים

רוטב:
3 כפיות סילאן/דבש
5 כפיות מיץ לימון
2 כפיות שמן זית
מלח לפי הטעם
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הסלט (למעט השקדים ) , לערבב את כל חומרי הרוטב למזוג על הסלט ורק לאחר העירבוב להוסיף את השקדים
הערה: אני מכפילה כמויות ומכינה את הסלט בימי ראשון שיהיה לי ולילדים לכל השבוע ,במקרה זה אני מוותרת על הצנון והתפוח כי הם לא נשמרים טריים בסלט ,במקביל אני מכינה צנצנת רוטב וכל מה שנשאר לי זה לערבב את הסלט עם הרוטב לפני הגשה ויש לנו סלט מוכן לכל השבוע וכשמתעצלים ניתן גם לטבל רק בשמן זית מלח ולימון.
בתאבון

עוד מהבלוג של אתי כהן

למה החלטתי לכתוב בלוג ? שלום עולם..

למה החלטתי לכתוב בלוג.? מאז  ומתמיד  אהבתי לכתוב למרות "שמה אעשה כשאהיה גדולה" לא כלל אף פעם עיסוק בכתיבה. לא דמיינתי עצמי כסופרת ,משוררת או עיתונאית. ייתכן ולא הייתי מודעת לחיידק הזה שנמצא בי שהתפתח עם השנים, ויצא אט אט...

תגובות

פורסם לפני 2 years

חוק חדש: "כפל ביטוחים"כנראה שלא?

אם פעם הייתם משלמים ביטוח על כל פעילות שהילד עשה אחר הצהרים – כדאי שתדעו – היום כבר לא חייבים הביטוח ששילמתם בבית הספר שומר עליו 24 שעות ביממה  טפו טפו, חמסה חמסה - שיסיימו את השנה בשלום. שנת הלימודים בפתח לשמחתי (וגם...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

תודה, מדונה. אנחנו אוהבים אותך בדיוק כמו שאת – סקסית, יפה, ובהחלט חכמה

כשנולדתי התברר שצריך להחליף לי את הדם בגלל התנגשות של סוגי הדם של ההורים שלי. הרופא שהיה צריך לבצע את הפעולה שאל את אמי מה היא מעדיפה - ילדה יפה או חכמה? אמא שלי טענה בזמנו (או שזה לפחות הסיפור שגדלתי עליו), שהיא רוצה הכל...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה