הבלוג של אסתי רוז'נסקי

אמא לשני ילדים

מה אתם עושים אחר הצהריים עם הילדים? מבטיחה רעיונות מקוריים, פשוטים, קלים, זולים וכיפיים לפעילויות משותפות. יהיו גם מתכונים טעימים, המלצות טובות ועוד גודי'ס מהסוג שהופך את החיים למשהו ששווה להתעסק בו. במקצועי אני... +עוד

מה אתם עושים אחר הצהריים עם הילדים? מבטיחה רעיונות מקוריים, פשוטים, קלים, זולים וכיפיים לפעילויות משותפות. יהיו גם מתכונים טעימים, המלצות טובות ועוד גודי'ס מהסוג שהופך את החיים למשהו ששווה להתעסק בו. במקצועי אני כלכלנית, יועצת שיווקית ובעלת האתר "אחר צהריים קסום עם הילדים" שמציע רעיונות לפעילויות ובילויים עם הילדים.

עדכונים:

פוסטים: 30

החל מאוקטובר 2014

מאפינס סופגניות ק

עצבים.

היום היתה לי הברקה.

אני אמציא מאפינס וניל עם ריבה בפנים – מַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת.

נחסוך בקלוריות, ואני בין כה וכה לא ממש אוהבת לטגן,

Win-win

סיפרתי לילדים בארוחת הצהריים.

הם כבר לא מסתירים את זה שהם חושבים שירדתי מהפסים.

לא התרגשתי.

עד שגיגלתי וגיליתי שכבר יש כאלה.

לא נשברתי.

התרגלתי לתחושה.

אותו דבר קרה לי לפני שלוש שנים עם פונדו הסופגניות ש”המצאתי”.

אין (שום קונספט) חדש תחת השמש.

המשכתי בשלי, שיחקתי במתכוני מאפינס, לקחתי קצת מפה וקצת משם

ו… יש.

מַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת קלות להכנה. טעימות ועם מעט מאד שמן.

(ככה יישאר מספיק למנורה של בית המקדש).

הילדונת ואני הכנו אותן לקראת ערב, עניין של 10 דקות עבודה, ועוד 20 ומשהו דקות בתנור.

ישר התחלנו לחשוב על מילויים אלטרנטיביים; גנאשים ושוקולדים.

די ברור שאין לנו את הגנים הנדרשים לחסכון בקלוריות.

המאפינס טעימים, מתאימים מאד לילדים. לקטנטנים אפשר להסתפק בכמות קטנה יותר. אנחנו אפינו 10 יחידות גדולות.

אז המתכון:

החומרים:

מתקבלות 10-15 יחידות. תלוי בגודל

2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל+2 כפיות אבקת אפייה)

כוס סוכר

1/2 כפית מלח

3/4 כוס חלב

1/3 כוס שמן

ביצה

כפית תמצית וניל אמיתית

ריבה אדומה איכותית למילוי (לקחנו קונפיטורת דובדבנים בלי הפרי)

אבקת סוכר – לקישוט

אופן ההכנה:

לערבב בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והמלח

לטרוף בקערה קטנה את הביצה ולערבב עם השמן, החלב ותמצית הווניל

להוסיף את תערובת הביצה לחומרים היבשים ולערבב

לצקת מחצית מהבלילה לתבניות המאפינס, לשים כפית ריבה באמצע, לצקת את יתרת הבלילה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס

כ-20 דקות, עד שהמַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת מזהיבות והקיסם יוצא יבש.

אחרי כמה דקות אפשר לזרות את אבקת הסוכר.

להגיש חמימים.

להיזהר!!!  הריבה בפנים מאד-מאד חמה.

אנחנו חצינו את המַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת שלנו לפני שאכלנו אותן.

להגיש ליד תה חם וחנוכייה.

חג שמח.

מאפיס סופגניות פתוח ק

עוד מהבלוג של אסתי רוז'נסקי

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים פריכות

  המשפחה שלנו הולכת בצעדים מדודים וברורים לכיוון הצמחונות. אוכלים בשר, אבל הרבה פחות. העניין הזה הפר את שילוש ארוחת הצהריים הקדוש: בשר+פחמימה+ירק. אז קטניות אמורות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

העוגה הכי ישראלית שיש

לבני הבכור מלאו 16 בערב יום כיפור. לא יודעת למה חשבתי שזו העוגה המתאימה לחגיגת האירוע. שנים שלא הכנתי אותה. היום העוגות הרבה יותר מתוחכמות. היא היתה הקינוח לארוחה המפסקת. ודקותיים לפני כניסת כיפור עוד הספקנו לפדח...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

התחלה מתוקה - מתכון לעוגת אוריאו מעלפת

כשמזמינים אותי לקפה, אני תמיד תוהה אם תהיה עוגה ליד. אז תהיה. אנחנו נכין אותה יחד. את משך העבודה אפשר למדוד בדקות ספורות, אבל נצטרך לחכות לפחות שעתיים שלוש עד שהיא תתקרר דיה ונוכל לאכול אותה. בזמן הזה - נוכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה