הבלוג של אסתי רוז'נסקי

אמא לשני ילדים

מה אתם עושים אחר הצהריים עם הילדים? מבטיחה רעיונות מקוריים, פשוטים, קלים, זולים וכיפיים לפעילויות משותפות. יהיו גם מתכונים טעימים, המלצות טובות ועוד גודי'ס מהסוג שהופך את החיים למשהו ששווה להתעסק בו. במקצועי אני... +עוד

מה אתם עושים אחר הצהריים עם הילדים? מבטיחה רעיונות מקוריים, פשוטים, קלים, זולים וכיפיים לפעילויות משותפות. יהיו גם מתכונים טעימים, המלצות טובות ועוד גודי'ס מהסוג שהופך את החיים למשהו ששווה להתעסק בו. במקצועי אני כלכלנית, יועצת שיווקית ובעלת האתר "אחר צהריים קסום עם הילדים" שמציע רעיונות לפעילויות ובילויים עם הילדים.

עדכונים:

פוסטים: 30

החל מאוקטובר 2014

כשמזמינים אותי לקפה, אני תמיד תוהה אם תהיה עוגה ליד.

אז תהיה.

אנחנו נכין אותה יחד.

את משך העבודה אפשר למדוד בדקות ספורות, אבל נצטרך לחכות לפחות שעתיים שלוש עד שהיא תתקרר דיה ונוכל לאכול אותה.

בזמן הזה – נוכל להכיר…

נכין עוגה ללא אפייה שבנויה משלוש שכבות: עוגיות אוריאו, קרם מסקרפונה וגנאש שוקולד.

זו עוגה שממש קל להכין עם הילדים, אז זה מה שעשיתי.

הבת שלי הכינה אותה איתי, אבל להתחרות בי מי מצליחה לבנות את מגדל האוריאו הכי גבוה – היא לא הסכימה.

ככה יצא שאני ניצחתי.

מגדל אוריאו ק

לפני שאנחנו נכנסים עמוק לתוך הפוסט, נעצור במכולת ונביא:

חומרים:

חבילת עוגיות אוריאו = 16 עוגיות (אני אוהבת את אלה עם קרם השוקולד)

100 גרם חמאה

קופסת מסקרפונה (אם אין לכם אג’נדה אחרת, לכו על “גד”)

2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שומן

אבקת סוכר

חפיסת שוקולד מריר

ותביאו גם חלב – לקפה :).

התחלתי לאפות עוגות רק לפני עשור. הייתי כבר בת 40.

אז מצד אחד, אין לי הרבה נסיון.

מצד שני, יש לי הרבה חברות ויוצא לי הרבה לשבת על קפה ועוגה.

ואני לא מתביישת לבקש מתכונים.

אופן ההכנה:

  1. oreoטוחנים את עוגיות האוריאו במעבד מזון (להב מתכת) עם 40 גרם חמאה רכה.
  2. משטחים את פירורי העוגיות על תבנית פיירקס (19*27 ס”מ) ומהדקים.
  3. מקציפים את גבינת המסקרפונה עם מיכל שמנת להקצפה ועם שתי כפות אבקת סוכר.
  4. שמים את הקרם על בסיס העוגיות, משטחים יפה ומכניסים להקפאה.
  5. בזמן הזה נוכל לשתות קפה ולהכין את הגנאש
  6. נחמם בסיר קטן חצי מיכל שמנת להקצפה, כשהיא על סף רתיחה נסיר מהאש ונתיך בחומה 100 גרם קוביות שוקולד כדאי להוסיף 10 גרם חמאה, היא נותנת ברק לגנאש.
  7. נניח לגנאש להתקרר מעט תוך כדי ערבוב.
  8. נשפוך אותו בעדינות על הקרם ושוב למקפיא לשעתיים-שלוש שעות לפחות.

 

הגנאש הוא כר נרחב ליצירתיות, אפשר לקשט בעוגיות אוריאו, בתלתלי שוקולד, בדובדבנים, ב…

אנחנו הקרבנו חבילת אוריאו נוספות, חתכנו כמה עוגיות לרבעים, “פתחנו” אותן, ואת החלק עם הקרם טבלנו בסוכריות צבעוניות.

אוריאוק )

 

העוגה יכולה להישמר במקפיא מספר חודשים.

אני אהיה מאושרת אם היא תגיע שלימה לארוחת החג.

מומלץ לשמור אותה במקפיא ולהעביר למקרר כשעה לפני ההגשה.

חג שמח,

אסתי

 

אנחנו לא צריכים לחכות לפוסט הבא בשביל להיפגש, אני נמצאת  גם בפייסבוק. ממש כאן:

אחר צהריים קסום עם הילדים

אני שם כל יום (ויש מי שרוטנים שאני שם כל היום…  )

עוד מהבלוג של אסתי רוז'נסקי

תצוגה מקדימה

מַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת לחנוכה

עצבים. היום היתה לי הברקה. אני אמציא מאפינס וניל עם ריבה בפנים - מַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת. נחסוך בקלוריות, ואני בין כה וכה לא ממש אוהבת לטגן, Win-win סיפרתי לילדים בארוחת...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לביבות עדשים פריכות

  המשפחה שלנו הולכת בצעדים מדודים וברורים לכיוון הצמחונות. אוכלים בשר, אבל הרבה פחות. העניין הזה הפר את שילוש ארוחת הצהריים הקדוש: בשר+פחמימה+ירק. אז קטניות אמורות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

העוגה הכי ישראלית שיש

לבני הבכור מלאו 16 בערב יום כיפור. לא יודעת למה חשבתי שזו העוגה המתאימה לחגיגת האירוע. שנים שלא הכנתי אותה. היום העוגות הרבה יותר מתוחכמות. היא היתה הקינוח לארוחה המפסקת. ודקותיים לפני כניסת כיפור עוד הספקנו לפדח...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה