הבלוג של אסתי רוז'נסקי

אמא לשני ילדים

מה אתם עושים אחר הצהריים עם הילדים? מבטיחה רעיונות מקוריים, פשוטים, קלים, זולים וכיפיים לפעילויות משותפות. יהיו גם מתכונים טעימים, המלצות טובות ועוד גודי'ס מהסוג שהופך את החיים למשהו ששווה להתעסק בו. במקצועי אני... +עוד

מה אתם עושים אחר הצהריים עם הילדים? מבטיחה רעיונות מקוריים, פשוטים, קלים, זולים וכיפיים לפעילויות משותפות. יהיו גם מתכונים טעימים, המלצות טובות ועוד גודי'ס מהסוג שהופך את החיים למשהו ששווה להתעסק בו. במקצועי אני כלכלנית, יועצת שיווקית ובעלת האתר "אחר צהריים קסום עם הילדים" שמציע רעיונות לפעילויות ובילויים עם הילדים.

עדכונים:

פוסטים: 30

החל מאוקטובר 2014

לבני הבכור מלאו 16 בערב יום כיפור.

לא יודעת למה חשבתי שזו העוגה המתאימה לחגיגת האירוע.

שנים שלא הכנתי אותה.

היום העוגות הרבה יותר מתוחכמות.

היא היתה הקינוח לארוחה המפסקת.

ודקותיים לפני כניסת כיפור עוד הספקנו לפדח אותו בשירת יומולדת שמח.

נלחמתי כדי שיישארו 4 מנות לקינוח הארוחה שלאחר הצום.

בחגיגת יום ההולדת ה-grand משפחתית בסוכה, שוב צצה העוגה הזו לתשואות הקהל.

אז?

נו?

עוגת בסקוויטים סלונה

עוגת בסקוויטים! ישש!

רבע שעה הכנה.

אפס אחוזי סיכון.

ו-4 שעות במקרר.

 

החומרים:

500 גרם בסקויט פתי בר – אוהבת את גטניו

2 חפיסות פודינג וניל/וניל צרפתי – אוהבת את אסם (לא מבדילה בין הצרפתי לישראלי)

500 מ”ל שמנת להקצפה – 38% שמן

חצי ליטר חלב – לערך

אבקת קקאו משובח לעיטור

את העוגה “בונים” בתבנית פיירקס במידות: 30*22 ס”מ

(וזו אחלה פעילות עם הילדים, כבר מגיל 3+-)

אופן ההכנה:

במעבד מזון מקציפים את הפודינג, השמנת ושתי כוסות חלב למשך 3 דקות (ממש  לפי ההוראות שעל אריזת הפודינג)

*חשוב – להסיר את הדוחסן, כדי שייכנס אוויר לקרם המתהווה.

מוזגים מעט חלב לקערה שטוחה יחסית, טובלים כל בסקויט בחלב משני צידיו (לא להשרות, טבילה זריזה וזהו) ומסדרים שכבה על תחתית הפיירקס. אם צריך (וצריך) אפשר לחתוך חלקי בסקויט להשלמת השכבה (כדאי לחתכו מיד אחרי הטבילה, כשהוא רך יותר)

מורחים כשליש מהקרם לשכבה שנייה.

הכמות מספיקה ל-6 שכבות, 3 בסקויטים+3 קרם – לסירוגין.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

לפני ההגשה מפזרים על שכבת הקרם, אבקת קקאו (דרך מסננת) בשכבה דקיקה

 

האורחים המתוחכמים נופלים שדודים אל מול פיסת הנוסטלגיה, המתוקה במידה, המונחת מולם.

ודיאטה?

אחרי החגים.

רק תזכרו שזה מחרתיים…

 

עוד מהבלוג של אסתי רוז'נסקי

תצוגה מקדימה

מַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת לחנוכה

עצבים. היום היתה לי הברקה. אני אמציא מאפינס וניל עם ריבה בפנים - מַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת. נחסוך בקלוריות, ואני בין כה וכה לא ממש אוהבת לטגן, Win-win סיפרתי לילדים בארוחת...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לביבות עדשים פריכות

  המשפחה שלנו הולכת בצעדים מדודים וברורים לכיוון הצמחונות. אוכלים בשר, אבל הרבה פחות. העניין הזה הפר את שילוש ארוחת הצהריים הקדוש: בשר+פחמימה+ירק. אז קטניות אמורות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

התחלה מתוקה - מתכון לעוגת אוריאו מעלפת

כשמזמינים אותי לקפה, אני תמיד תוהה אם תהיה עוגה ליד. אז תהיה. אנחנו נכין אותה יחד. את משך העבודה אפשר למדוד בדקות ספורות, אבל נצטרך לחכות לפחות שעתיים שלוש עד שהיא תתקרר דיה ונוכל לאכול אותה. בזמן הזה - נוכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה