הבלוג של אסתי רוז'נסקי

אמא לשני ילדים

מה אתם עושים אחר הצהריים עם הילדים? מבטיחה רעיונות מקוריים, פשוטים, קלים, זולים וכיפיים לפעילויות משותפות. יהיו גם מתכונים טעימים, המלצות טובות ועוד גודי'ס מהסוג שהופך את החיים למשהו ששווה להתעסק בו. במקצועי אני... +עוד

מה אתם עושים אחר הצהריים עם הילדים? מבטיחה רעיונות מקוריים, פשוטים, קלים, זולים וכיפיים לפעילויות משותפות. יהיו גם מתכונים טעימים, המלצות טובות ועוד גודי'ס מהסוג שהופך את החיים למשהו ששווה להתעסק בו. במקצועי אני כלכלנית, יועצת שיווקית ובעלת האתר "אחר צהריים קסום עם הילדים" שמציע רעיונות לפעילויות ובילויים עם הילדים.

עדכונים:

פוסטים: 30

החל מאוקטובר 2014

לביבות עדשים

 

המשפחה שלנו הולכת בצעדים מדודים וברורים לכיוון הצמחונות.

אוכלים בשר, אבל הרבה פחות.

העניין הזה הפר את שילוש ארוחת הצהריים הקדוש: בשר+פחמימה+ירק.

אז קטניות אמורות להיות תחליף מצוין לבשר,

אבל, לכי תאלתרי ארוחת צהריים מהירה כשאת צריכה להשרות את החומוס/שעועית לילה שלם לפני כל ביס.

גם מג’דרה היא מבחינתי הפקה.

ואז גיליתי שיש עוד סוגי עדשים חוץ מהירוקות.

הלביבות הללו הן מעדשים כתומות, והן קלות ומהירות להכנה.

מה צריך?

250 גרם עדשים כתומות

2 ביצים

בצל ירוק

קמח חומוס (אפשר גם פירורי לחם)

פפריקה, כמון, מלח

שמן קנולה לטיגון*

 

שטפתי את העדשים ובישלתי אותן  כמו פסטה, עד שהתרככו, כ-10 דקות במים הרותחים.

סיננתי את המים היטב. חשוב.

מעכתי את העדשים לפירה, הוספתי שתי ביצים, 2 בצלים ירוקים קצוצים, חצי כפית פפריקה, חצי כפית כמון, מעט מלח, ערבבתי הכל היטב.

הוספתי מעט קמח חומוס לבלילה כדי שלא תהיה נוזלית מידי (1-2 כפות קמח)

חיממתי שמן קנולה במחבת גדולה, יצרתי לביבות בעזרת כף.

טיגנתי אותן משני צידיהן – עד להזהבה.

מתקבלות כ-25 לביבות.

נחמד להגיש אותן עם יוגורט, וסלט ירקות טרי.

הן טעימות גם כשהן פושרות.

 

השלב הבא יהיה לנסות לאפות אותן.

באתר שלי תוכלו למצוא עוד מתכונים משפחתיים, אוכל ש(גם) ילדים אוהבים.

אחר צהריים קסום עם הילדים

 

עוד מהבלוג של אסתי רוז'נסקי

תצוגה מקדימה

מַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת לחנוכה

עצבים. היום היתה לי הברקה. אני אמציא מאפינס וניל עם ריבה בפנים - מַאפִינְסוּפְגָנְיוֹת. נחסוך בקלוריות, ואני בין כה וכה לא ממש אוהבת לטגן, Win-win סיפרתי לילדים בארוחת...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

העוגה הכי ישראלית שיש

לבני הבכור מלאו 16 בערב יום כיפור. לא יודעת למה חשבתי שזו העוגה המתאימה לחגיגת האירוע. שנים שלא הכנתי אותה. היום העוגות הרבה יותר מתוחכמות. היא היתה הקינוח לארוחה המפסקת. ודקותיים לפני כניסת כיפור עוד הספקנו לפדח...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

התחלה מתוקה - מתכון לעוגת אוריאו מעלפת

כשמזמינים אותי לקפה, אני תמיד תוהה אם תהיה עוגה ליד. אז תהיה. אנחנו נכין אותה יחד. את משך העבודה אפשר למדוד בדקות ספורות, אבל נצטרך לחכות לפחות שעתיים שלוש עד שהיא תתקרר דיה ונוכל לאכול אותה. בזמן הזה - נוכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה