קסם הכוסמת

תבשיל כוסמת עם פטריות מחזיר לכוסמת את כבודה האבוד

בחורה עם מחשב נייד

הכוסמת שייכת לסוג המאכלים שאכלתי בילדותי. לא אהבתי במיוחד וגם לא שנאתי. אז הייתי ילדה טובה כזו, שאוכלת כל מה ששמים לה בצלחת. גם כוסמת.
אצלנו קראו לה קאשה (ש. עם סגול), והיו מכינים אותה בקליית הגרעינים בסיר לפתיחת טעמים ואז יציקת מים, המלחה ובישול עד ספיגת הנוזלים.
הכוסמת שימשה אצלנו כתוספת על יד צלי בקר או עוף.
מאז שבגרתי לא הכנתי כוסמת וגם לא יצא לי לאכול ממנה בשום מקום.
לאחרונה, בשל הטרנד הבריאותי ששטף את חיי, והשינויים התזונתיים שערכתי (על כך אספר באחד הפוסטים הקרובים), באה עדנה לכוסמת.

הכוסמת (למרות שאיננה דגן מבחינה בוטאנית), נחשבת כדגן מלא. היא עשירה בסיבים תזונתיים (ולכן מתאימה לחולי סוכרת), מגנזיום ומנגן, נטולת גלוטן ומבחינה קלורית דומה לדגנים מלאים אחרים: 120-130 קלוריות ל-100 גרם מבושל (במים).

הפעם החלטתי להכין כוסמת עם פטריות בתוספת גבינה.

המרכיבים:
1 בצל סגול קצוץ דק
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
2 פטריות פורצ׳יני מיובשות מושרות המים רותחים כ-15 דקות
2-3 כפות שמן זית
2 כוסות כוסמת
4 כוסות מים חמים (ניתן להשתמש בציר ירקות)
מלח, פלפל

להגשה:
גבינה בולגרית, פרמזן, ביצה, שמן שומשום, בצל ירוק או בקיצור – לבחירתכם כיד הדמיון הטובה.

אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד לזהוב בהיר.
מוסיפים לסיר את הפטריות הטריות ואת הפורצ׳יני, שהוצאנו מהמים סחטנו וקצצנו, ומקפיצים מספר דקות עד שהן מטוגנות קלות.
מוסיפים לסיר את הכוסמת וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב טוב דקה שתיים.
מוסיפים הזהירות את המים החמים, ממליחים ומפלפלים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות עד שכל הנוזלים נספגו.

הצעות הגשה:
1. להעביר לקערה מנה נדיבה, לפזר קוביות גבינה בולגרית מעודנת 5%, או גבינה אחרת שאוהבים. תלתלי פרמזן ישדרגו את המנה.
2. שוס שהמציא המלך: להעביר לצלחת מהכוסמת המבושלת ולהניח עליה ביצת עין. לטעם פיקנטי ניתן לזרות מעל צ׳ילי גרוס.
3. לקיבוץ גלויות אסייתי, יש להעביר לצלחת מנה מהכוסמת המבושלת, לזלף מעט שמן שומשום, לזרות כמה גרגרי שומשום ו/או בוטנים גרוסים ולעטר בבצל ירוק קצוץ.
4. כוסמת מבושלת בהרבה חלב (כמובן בלי בצל ופטריות) יכולה לתחלף דייסה ביום חורף קר.
5. אפשר כמובן לאכול כמנהג מזרח אירופה, על יד צלי בשר.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.