קלסונס לשבועות

בחורה עם מחשב נייד

עם השנים, למדתי לעגל פינות במטבח. אפילו חלק מהמאכלים שהם חוק ברזל במטבח הסורי קיבלו אצלי טוויסט עכשווי (אם אפשר להגיע לאותה תוצאה בפחות זמן ומאמץ אז למה לא?). בכל חג שבועות אנחנו נפגשים בערב החג לארוחה משפחתית, כל אחד מביא ממרכולתו וממעשה ידיו. שבועיים לפני החג אנחנו מזכירים לאסתר (חמותי כבר הזכרתי קודם) שחג השבועות מתקרב והיא חייבת להכין קלסונס. להכין קלסונס זה בדר"כ פרוייקט – הרבה עבודה אבל חג שבועות בלי קלסונס הוא לא חג שבועות. קלסונס הם סוג של כיסונים ממולאים גבינה. אממה, למה עכשיו אני מספרת על שבועות כשעוד לא הגיע חנוכה? הפטנט הנפלא של מעדנות – בצק לפסטה מאפשר לנו להנות מקלסונס כל השנה. וגם לא לבקש מאסתר שתכין אלא להכין גם לה….

קלסונס פטנט

לעבודה:

1 חב' בצק פסטה של מעדנות (יש שני צבעים אחד רגיל והשני בתוספת תרד שגם הוא מאוד טעים)

למילוי:

650 גרם גבינה צפתית קשה מגורדת

2 חבילות טוב טעם

2 חלמונים

3 כפות סולת

למשיחה מעל:

100 גרם חמאה

פרמזן מגורד

הכנה:

את הבצק לשים במקרר ערב לפני ההכנה הוא מפשיר ונוח לעבודה. הבצק כבר מרודד לעובי המתאים.

את כל חומרי המילוי לשים במיקסר ולערבב מעט – רק עד שהכול יתאחד.

לקרוץ עיגולים ולמלא במילוי הגבינה. לסגור היטב.

להרתיח סיר גדול עם מים + מלח + 3 כפות שמן. להכניס פנימה את הקלסונס שישחו במרווח במים. (לא את כולם יחד). כשהם צפים להוציא אותם מהמים עם כף מחוררת לתבנית. להמשיך כך עד שמבשלים את כל הכמות. לחתוך מהחמאה קוביות ולפזר אותה בין הקלסונס. לבזוק מעל פרמזן מגורד. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה. טעיםםםםםםםם.