אלפחורס הורס – בלי סוכר

דווקא בתקופת החגים, עמוסי הארוחות העשירות ומכבידות, (הן מבחינה קולינרית והן מבחינת הצורך להתמודד עם סיר הלחץ המשפחתי האינטנסיבי), אנו זקוקים מדי פעם להפוגה מתוקה, מפנקת. איזה קפה ועוגה…
ואם אפשר אז שתהיה ללא סוכר. אפשרי? מסתבר שכן!

בשבילי ובשביל רבים אחרים, קרין גורן היא מלכת המתוקים. היא האהרוני של עולם האפייה. העוגות של קרין, אותם היא מלמדת בספריה, ובתכניות הטלוויזיה שלה, תמיד עשירות, שלא לומר עתירות בשוקולד, קצפת, חמאה ושאר מאגרי קלוריות.

על סוגת יצרנית הסוכר הוותיקה והגדולה אין צורך להכביר מילים. למרות שכיום ניתן למצוא תחת המותג סוגת גם קמחים, מיני דגנים וקטניות, סוגת היא דבר ראשון סוכר.
לכן, הופתעתי מאד כשהוזמנתי להשקת מוצרי סוכרלוז (תחליף סוכר) של סוגת, בשיתוף עם קרין גורן.
סוגת – סוכרלוז?
קרין גורן – סוכרלוז?
ואני, כשאני סקרנית, אני הולכת לראות במה מדובר.

ראשית לבדוק מהו המוצר. לאחר מכן לטעום את המאפים שמכינים ממנו ולא פחות חשוב: לקבל את המתכונים! כי המראה, המרקם והטעם ילמדו אותי האם סוכרלוז יכול להוות תחליף ראוי לסוכר.
טוב, נו, הכי רציתי להכיר אישית את קרין…
ועם זה נתחיל. מסתבר שקרין חמודה אמיתית, מצחיקה, חברותית, פתוחה, מדברת בגובה העיניים, משתפת פעולה והכי חשוב, עשתה פוזות ופרצופים מצחיקים למצלמה:

מהו סוכרלוז?
סוכרלוז הוא תחליף סוכר, עמיד בחום שניתן להשתמש בו בכל בישול, אפייה וטיגון. אפיה עם סוכרלוז מפחיתה את הערך הקלורי של המאפים ומאפשרת לחולי סוכרת, ליהנות מעוגות וקינוחים ולא להרגיש הבדל בטעם. הממתיקים נטולי קלוריות ונושאים תו אי"ל (איגוד ישראלי לסוכרת).
סדרת סוכרלוז היא תוצר של שיתוף פעולה של סוגת עם קרין גורן, במסגרתו הרכיבה קרין מתכונים תוך שימוש בסוכרלוז במקום סוכר. המתכונים יופיעו על גבי האריזות ויהיו ניתנים להורדה בעזרת ברקוד. את המתכון לאלפחורס אני נותנת כאן.

מבחן המראה והטעם: באירוע ההשקה כיבדו אותנו בעוגת סופלה שוקולד עם שכבת מוס וחלווה ללא סוכר.
המראה היה מגרה ביותר. הטעם מצוין! לא הייתי מנחשת שזה עם תחליף סוכר אלמלא אמרו לי זאת מראש.

בסיום האירוע, קיבלנו במתנה מארז אלפחורס שקרין הכינה עם סוכרלוז. בבית לא סיפרתי שהוא ללא סוכר. אף אחד מהטועמים לא הרגיש.
קרין אומרת שהעוגיות האלה אפילו יותר טובות מהגרסא המקבילה עם הסוכר, כי תחליף הסוכר מעניק להן מרקם עדין מאוד. אני מסכימה איתה.

נכון שאתם רוצים את המתכון לאלפחורס האלה?
הנה הוא, באדיבות קרין גורן לסוגת:

אלפחורס – ללא תוספת סוכר
הכמות ל- 50 עוגיות

המצרכים:
לבצק:

1 כוס סוכרלוז סוגת
1 1/4 כוסות קורנפלור
3/4 כוס קמח עוגיות
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
6 חלמונים

למלית:
1 כוס ריבת חלב ללא תוספת סוכר – יש כזה דבר, להשיג בכל סופר במדפי הדיאט.

לקישוט:
1 כוס קוקוס

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון שמים תחליף סוכר, קורנפלור, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה, מלח וקוביות חמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים לבצק אחיד.
2. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
3. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים ב-180 מעלות 7-5 דקות בלבד, עד שהעוגיות תפוחות ומתחילות להזהיב בשוליים. מצננים.
5. מכינים סנדוויצ'ים: מניחים במרכז מחצית מהעוגיות (על הצד התחתון שהיה צמוד לנייר האפייה) כפית נדיבה של ריבת חלב ללא תוספת סוכר. מצמידים לכל עוגייה את צידה התחתון של עוגייה שנייה ולוחצים מעט עד שהריבה מציצה החוצה.

6. מפזרים קוקוס על צלחת שטוחה ומגלגלים כל סנדביץ' עוגיות בקוקוס (הוא יידבק לריבה וזו בדיוק הכוונה)
7. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר. טעמן של העוגיות ישתבח (בהרבה!) למחרת.

סוד מתוק: אם ריבת החלב נוקשה מדי ושוברת את העוגיות בהרכבה, מחממים אותה כמה שניות במיקרוגל, לריכוך.

סדרת מוצרי סוכרלוז:
צנצנת 100 גרם, מחיר מומלץ לצרכן: 21.99 ₪.
שקית למילוי הצנצנת 100 גרם, מחיר מומלץ לצרכן:19.99 ₪.
מיכל 100 טבליות, מחיר מומלץ לצרכן: 14.99 ₪.
100 שקיות אישיות בקופסה, מחיר מומלץ לצרכן: 24.99 ₪.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
בתיאבון!
חיים וטעים
!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.