הבלוג של אלינור אברהם

ירוקה לחיים

מפיצה את האור לכל דורש. יועצת לתזונה אינטליגנטית; מוסמכת המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו-יורק. מוסמכת ברפואה תזונתית, מטעם המרכז לרפואת הרמב"ם וחלק מצוות המטפלים של המרכז; מוסמכת מכון וינגייט לאירובי ולעיצוב.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מאוקטובר 2014

ginger_flu

צחוק הגורל, או רצון האל – ביום ראשון האחרון החלו תסמינים ראשונים של המחלה בדמות של נזילה בלתי פוסקת מאיזור האף, רגישות בגרון וחולשה.

באופטימיות רבה התעוררתי ביום שני, מנוזלת ומחוסרת שינה לבקר את הרופאה (כדי לקבל אישור מחלה לעבודה).
הרופאה מיד קבעה כי מדובר בשפעת וכי אני מדבקת עד מאוד.

שבתי לדירה עם חשש-מה, מעדכנת את רועי על הפרדת המצעים והמגבות, ונפלתי למיטה באפיסת כוחות, מצויידת בתה צמחים וכוס מים גדולה.
נחושה בדעתי לתת לגוף לטפל בעצמו, שקעתי אל הלא-נודע, ללא “עזרתם” של משככי הכאבים ומורידי החום למיניהים. בערב התחילו לתקוף כאבי השרירים, כאב ראש מטריד והחום שעלה ל37 וקצת מעלות. צמרמורות הקור סימנו לי שהגוף זקוק לעלייה נוספת בחום, ולכן הנעתי עצמי לאמבטיה למקלחת חמה, שלאחריה התכסיתי היטב מצונפת במליון שכבות ובבקבוק חם שהרתיח עבורי בעלי הדואג והאהוב. כשעה לאחר מכן הצלחתי במשימה והחום עלה והתייצב על 38 מעלות – הרגשתי טוב בהרבה ותחושת הקור פסקה.

לצד מיטתי, בסמוך ליתר ספרי “המחמד” שלי, מונח לו התנ”ך “Healing with Whole Foods”, ספר, שלצערי לא ראה אור בעברית, אך משמש אותי לעיתים קרובות להתלבטויות בענייני בריאות.
בפרק הנוגע למחלות בעלות ביטוי חיצוני (ושפעת נמנית בהן), מסביר פול פיצ’פורד, כי יש להניח לגוף לבצע את מלאכתו, לסייע לו בכמות נכבדית של נוזלים – מים ותה צמחים, ולהיעזר בנוגדי המחלות: לימון (בתה או במים), גינג’ר טרי (בדגש על טרי), שן שום (למזלי רועי לא היה בבית בעודי מגלגלת שום בין החניכיים. די דוחה, חייבת לציין) כמו גם נענע. וזהו.

רבים טועים וחושבים שבעת מחלה אקוטית יש להחזיר לגוף האנרגיה ולאכול (כמו למשל מרק עוף) – אך ההיפך הוא הנכון – הגוף זקוק לנוזלים אשר יקררו את הדם ויאפשרו את ויסות החום מהגוף. אכילה דורשת אנרגיה רבה על מנת לעכל המזון ולייצר הפסולת, בשעה שהגוף זקוק לאנרגיה זו כדי להלחם בוירוס.
כשאנחנו נקיים מסמים המטשטשים את חושנו, איננו חשים תיאבון בעת מחלה, ולכן אל לנו לאכול, עד אשר תחושת הרעב תחזור.
לראיה – חיות בטבע (וגם חיות הבית) נמנעות לחלוטין מאכילה כשהן חולות. האינסטינקטים הללו קיימים גם אצלנו.

ביום השלישי למחלה החום כבר ירד ונשארה רק תשישות גדולה וכאבי גב (מהחולשה והשכיבה המרובה). ביום הרביעי חזרתי לאכול בהדרגה – בעיקר אורז מלא חמים, הרבה נבטים (ברוקולי, בזיליקום, אלפלפא, חמנייה) ומיץ לימון.

ולמי מאיתנו שיחלה גם הוא, הנה כמה טיפים:

  1. הישארו במיטה! גם אם אינכם מצליחים להרדם – הישארו במיטה. הקימות היחידות שלי מהמיטה היו לשירותים, למלא את המים/תה מדי שעתיים בערך ולסמס לרועי/אמא/סבתא שאני בסדר.
  2. שתו המון מים ותה צמחים – הגוף מאבד נוזלים רבים בעת החום וההזעה – דאגו לשתות מספיק מים (עקבו אחר את צבע השתן). תה צמחים יכול להיות כל אחד מאילו הערבים לחיככם. אני נהנית מתה מרווה ותה סירפד מיובשים. השתדלו להמנע מתה רגיל המכיל קפאין.
  3. עזרו לגוף לווסת את חומו –
    - אם אתם חשים צמרמורות או קור עז, וטמפ הגוף שלכם נמוכה מ38 – חממו את הגוף – מקלחת חמה עוזרת עד מאוד, הכינו לכם תה חם ולאחר המקלחת (ייבשו את השיער אם יש צרך) לבשו הרבה שכבות (אני התכסיתי בחמש חולצות, גרביונים, מכנסי טרנינג, כובע צמר, שמיכת פוך). עקבו אחרי החום – אם החום עולה מעל 38.5 ועדיין קר לכם – הוועצו ברופא. לאחר ההזעה רצוי להחליף לבגדים יבשים.
    - אם חם לכם ואתם מזיעים – עזרו לגוף להוריד את החום – מקלחת פושרת או החלפת בגדים רטובים תעזור.
  4. התנתקו – המנועו משימוש בפלאפונים ניידים (עדיף להרחיקם ולהטעינם רחוק מעמכם), צפייה בטלויזיה, שימוש במחשב או קריאה. הגוף זקוק למנוחה, גם העיניים והראש. נסו לשקוע בשינה שתחזק אתכם.
  5. כל העיצות שלהלן מתאימות למי מאיתנו הבריא בדרך-כלל ואינן באות להחליף הנחיית רופא כזה או אחר :- ).

בפוסט הבא: מה קרה כשהלכתי למסעדה חדשה…

אסיים במתכון.

סלט נבטים (כתוספת למנה החמה)

הפעם בחרתי לתאר את סלט הנבטים שלי. מתכון פשוט, אבל כ”כ בריא שהייתי חייבת לשתף.

הנבטים מצויים היום בכל סופר, ולשמחתנו מרבית היצרנים לא מזהמים אותם בריסוס והם נמכרים אורגנים.

צריך:

חופן נבטי אלאפא

חופן נבטי ברוקולי

חופן נבטי חמנייה

חופן נבטי בזיליקום (לעיתים נקראים בזיל)

צרור פטרוזיליה (רצוי אורגני)

2 פלפלים אדומים (רצוי אורגני)

1 לימון (כנ”ל)

1 כף שמן זית

קומץ מלח אטלנטי

הכנה:

רצוי להוציא את כל הרכיבים מהמקרר (במידה ונשמרו במקרר) ולהשאירם בחוץ כשעה. בחורף, במיוחד, כיף וקל יותר לאכול סלט בטמפ’ החדר.

לקצוץ את הפטרוזיליה, ולזרוק לקערה.

להוסיף לקערה את הנבטים למיניהים ולערבב טוב טוב עם היד, כדי להפריד ולערבב ביניהם.

לסחוט את הלימון ולהוסיף.

לחתוך לקוביות קטניות את הפלפלים, להוסיף כמו גם את שמן הזית והמלח.

לערבב טוב-טוב (כנראה עם היד שוב).

להגיש לצד ארוחת צהריים או/גם ארוחת הערב.

לבריאות!

עוד מהבלוג של אלינור אברהם

תצוגה מקדימה

עוגת גזר, הגרסא הבריאה (באמת)

גזר אחר מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל היה דבר אהוב. סריקה מהירה של תמונות ילדותי יכולות ליצור את הרושם שכל אותן שנים הייתי עסוקה אך ורק בלאכול, כי בערך ב80% מהן אני...

תצוגה מקדימה

חיי ללא גלוטן

אפתח בעובדות: אינני חולת צליאק, מעולם לא הועלה חשד לרגישות שכזו, ובדיקות המעבדה שללו אפשרות לכך. שני ספרים שקראתי לאחרונה: "בטן של חיטה" ו"לא לסוכרת" הגבירו את סקרנותי...

תצוגה מקדימה

קטניות - לא רק ביום מנוחה

אחרי אתנחתא קצרה, אנחנו ממשיכים בסקירת מוצרי הבסיס במטבח, יקירנו (בית המקדש). החלבון של הטבעונים, האמנם? אכן זה נכון שבקטניות תכולת חומצות האמינו יחסית גבוהה. יחד-עם-זאת,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה