הבלוג של אלינור אברהם

ירוקה לחיים

מפיצה את האור לכל דורש. יועצת לתזונה אינטליגנטית; מוסמכת המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו-יורק. מוסמכת ברפואה תזונתית, מטעם המרכז לרפואת הרמב"ם וחלק מצוות המטפלים של המרכז; מוסמכת מכון וינגייט לאירובי ולעיצוב.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מאוקטובר 2014

pizza8989

חשבתי איך לתרגם את שם הפוסט לעברית, והדבר הראשון שעלה לי בראש הוא “כמעט מושלם”. מיד התעשתתי וניסיתי להבין מה גרם לי לתרגם good enough  לalmost perfect?
“מספיק טוב” מתקשר אצלי לציון ממש ממש גרוע, כזה שהייתי משתגעת אם הייתי מקבלת אותו ומרגישה כישלון גדול. אז מדוע כשאני שומעת את הציון באנגלית זה נראה לי “אחלה של ציון”?  על-מנת לנתק את ההקשר של הציון ומילת התואר הזו, מעתה אתרגם good enough ל-  ”קרוב לטוב”.
ומה בעצם רציתי לכתוב?

התעמתתי לראשונה בכמעט מושלם בטכניון. שם להוציא מאיות היה דבר בלתי אפשרי  (למעט בחוגי הבחירה כמו “קורס אירובי” :) ), והבנתי שזה משהו שאאלץ להשלים איתו. זה היה סיפתח לשנים רבות של כמעט מושלם, אבל השאיפה שלי היא להסתפק בקרוב לטוב, שם האושר האמיתי ושם ההשלמה עם מה שיש ועם מי שאני.
אני מזמינה את כולכם להצטרף לעולם הזה, הקרוב לטוב, עולם שבו זה בסדר שלא הספקנו לעשות את כל מה שתכננו בעבודה, בו הכתמים על הקיר הם לא יהרג-ובל-יעבור, בו האבק המצפה את הרהיטים יום למחרת הנקיון הוא נסבל, בו לא הספקנו ללכת להתאמן (והיו המון כוונות טובות), בו אכלנו יותר ממה שתכננו ואנחנו שלמים עם זה ובו המתכון שרצינו שיצא מושלם, יצא רק קרוב לכך.

הכל התחיל מזה שהחשק הבלתי נשלט לפיצה, שצץ לו מדי כמה שבועות, דבק בי מתחילת השבוע. כמעט השתכנעתי (מהשד בכתף שמאל) לאכול בחוץ פיצה, אבל אז (הפיה בכתף ימין גרמה לכך ש) עלו בי מחשבות על איך ארגיש בשנייה שאסיים, ואיך אחריב את הגמילה מגלוטן בה אני מחזיקה מעמד כל כך יפה (ומרגישה נהדר, למי שמתעניין), בקיצור – דחיתי את התשוקה, ואז היא חזרה היום – וידעתי שפיצה תהיה בערב by hook or by crook, אז הפעם תכננתי – ממה הפיצה תהיה מורכבת, מתי אתחיל בהכנתה ומה הכמות אותה אני צריכה להכין כדי לשבוע, אך חשוב מכך – כדי שרועי ישבע (משימה כלל לא פשוטה).

התחלתי בחיפושים לשילובי קמחים נטולי גלוטן מומלצים, והבנתי שאין ברירה – חייבים לאלתר. קצת מכל קמח – מה כבר יכול לצאת רע?
הכנתי את הבצק, שיצא לא רע בכלל מבחינת טקסטורה, ואז החלטתי לחזור לנוסטלגיית ה”פיצה מקפיצה”, ולא, אני לרגע לא מעודדת אתכם לרכוש את הדבר המתועש הזה בשקיות ניילון (אולי היום זה בקרטון?), אלא המראה הזה של פיצה אישית, קטנה וחצופה – זה הזיכרון שעלה לי (וגם זיכרון על איך הגבינה הפלסטית של פיצה מקפיצה היתה נדבקת לשיניים ודורשת התעסקות נמרצת בשיניים הטוחנות באחורי הפה). לפיכך, שמחתי עוד יותר כשנזכרתי שרכשתי חותכנים עגולים לעיצוב עיגולים מבצק.
התחלתי ליצור כדורים ולמעוך אותם ידנית על התבנית, ולחרוץ נמרצות את החישוק בבצק המעוך. אך אבוי – אין בבצק הזה גלוטן, הוא לא גמיש וממש לא מפרגן כשצריך לנקות את שאריות הבצק שנשארו תלויות על דפנותיו לאחר הסרת החישוק. שיט! איך אצלם כזה דבר לפוסט? איך זה יראה? והנה.. הדהד לו good enough בראשי. כי חלאס – מושלם זה לא יהיה, לא הצילום, ולא נקיון התבנית – אבל היי! זה לא מה שחשוב, חשוב המרכיבים האיכותיים, הטעם הנהדר והניחוח שפושט בכל הבית בזמן אפיית הפיצות הללו.

אז יאללה, הנה לכם מתכון good enough של פיצות טעימות מאוד, יחסית בריאות, ללא גלוטן, טבעוניות וממש ממש לא מסוכבות:

6 פיצות מקפיצות ללא גלוטן ו(כמעט) ללא רגשות אשם

pizzafromup

 צריך:

לתחתית הפיצה:

  • ½ כוס קמח חומוס
  • ½ כוס קמח אורז מלא
  • ½ כוס קמח טף
  • 1/3 כוס קמח קוקוס
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח הימליה
  • ½ כפית אבקת שום
  • 1 כף שמן קוקוס כבישה קרה
  • מיץ מ1/2 לימון
  • 2/3 כוס מים

רוטב:

  • 2 בצלים קטנים
  • 15 עגבניות שרי גדולות – השתמשתי בעגבניות שרי מזן ליקופן (או 5 עגבניות רגילות)
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית אורגנו יבש (אני שמתי מלאאא)
  • ½ כפית מלח הימליה
  • מעט פלפל אנגלי
  • 1 כפית שמן קוקוס כבישה קרה

מעל:

  • עלי רוקט (או עלי בזיליקום, או כל עלה שאתם אוהבים)
  • בצל סגול פרוס
  • ניסיתי גבינה טבעונית והמסקנה  – לוותר!!!

הכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות.

מתחילים בהכנת הבצק:
מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים – הקמחים, אבקת האפייה, המלח ואבקת השום (מומלץ ביותר). מערבבים היטב ומפוררים “גושים” אם יש מהקמחים השונים. מתחילים להוסיף בהדרגה – תחילה את שמן הקוקוס (ממליצה להמיס אותו לפני – אני נוהגת לשים כף בתוך כלי זכוכית קטן, להכניס לתנור המתחמם ואז השמן נמס ביעף), מיץ מחצי לימון סחוט (בחצי השני תתבלו את הסלט הענק שתאכלו לצד הפיצה ;-) ) והמים.
ערבבו היטב (זה הזמן לשטוף ידיים ולהפשיל שרוולים) ומעכו את הגושים. ככה אמור להראות הבצק בסיום הלישה:

dough

רפדו תבנית רגילה של תנורכם, קחו כדור בגודל פינגפונג בכל פעם ומעכו לכדי עיגול. למי שרוצה – השתמשו בחותכן כדי לתחום עיגולים (זכרו good enough). אמורים לצאת כ9 עיגולים. יש לדאוג שהשכבה תהיה דקה (היא מעט תתפח מאבקת האפייה).
הניחו את התבנית בצד והתחילו בהכנת רוטב העגבניות:
חתכו את הבצלים לקוביות גדולות ואת שיני השום כתשו עד דק.
במחבת גדולה טגנו כפית שמן קוקוס, הוסיפו לאחר המסתו את הבצל והשום יחדיו. כסו ותנו לבצל להתרכך.
חתכו את העגבניות שרי הגדולות לרבעים (או עגבניות רגילות לחתיכות לא קטנות), הוסיפו למחבת ותבלו במלח, פלפל ובאורגנו. כסו את המחבת ותנו לכל העסק להתרכך עד שזה נראה בערך ככה:

souce2

הכניסו את תבנית העיגולים לתנור למשך כ10 דקות.

בזמן הזה חתכו ירקות אותם תצפו את הפיצה מעל הרוטב. שימו לב שאני עשיתי נסיון לא מוצלח עם גבינה טבעונית (חיפשתי את זאת ה”סבירה ביותר”, והיא ממש ממש לא good enough, ולכן המלצתי החמה – ותרו על התחליף הפלסטי הזה!).

הוציאו את התבנית (בסיס הפיצה אמור להיות כמעט מוכן בשלב זה, אם זה לא המצב הכניסו לעוד מספר דקות לתנור) צפו את התחתיות ברוטב העגבניות וקשטו מעל בירקות.
הכניסו לתנור לעוד כ7 דקות או עד שהירקות מתחילים להתייבש.
הוציאו והגישו באהבה!

***

רוצים לפגוש עוד מתכונים בריאים ובלתי-מתפשרים על הטעם? מעוניינים ללמוד ולעשות שינוי תזונתי בקצב שלכם מותאם לכם אישית? לפרטים נוספים אתם מוזמנים להכנס לדף של אלינור פה

עוד מהבלוג של אלינור אברהם

Thumbnail

עוגת גזר, הגרסא הבריאה (באמת)

גזר אחר מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל היה דבר אהוב. סריקה מהירה של תמונות ילדותי יכולות ליצור את הרושם שכל אותן שנים הייתי עסוקה אך ורק בלאכול, כי בערך ב80% מהן אני...

Thumbnail

חיי ללא גלוטן

אפתח בעובדות: אינני חולת צליאק, מעולם לא הועלה חשד לרגישות שכזו, ובדיקות המעבדה שללו אפשרות לכך. שני ספרים שקראתי לאחרונה: "בטן של חיטה" ו"לא לסוכרת" הגבירו את סקרנותי...

Thumbnail

קטניות - לא רק ביום מנוחה

אחרי אתנחתא קצרה, אנחנו ממשיכים בסקירת מוצרי הבסיס במטבח, יקירנו (בית המקדש). החלבון של הטבעונים, האמנם? אכן זה נכון שבקטניות תכולת חומצות האמינו יחסית גבוהה. יחד-עם-זאת,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה