הבלוג של אלינור אברהם

ירוקה לחיים

מפיצה את האור לכל דורש. יועצת לתזונה אינטליגנטית; מוסמכת המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו-יורק. מוסמכת ברפואה תזונתית, מטעם המרכז לרפואת הרמב"ם וחלק מצוות המטפלים של המרכז; מוסמכת מכון וינגייט לאירובי ולעיצוב.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מאוקטובר 2014

סבלנות וספגטי

spagetti1l

 “If the person you are talking to doesn’t appear to be listening, be patient. It may simply be that he has a small piece of fluff in his ear”

“אם האיש, שאתה פונה אליו, לא עושה רושם שהוא מבין או קולט מה אתה רוצה מהחיים שלו – אל תילחץ. יכול להיות שסתם נעוצה לו חתיכת צמר גפן באוזן”

      – - פו הדב

סבלנות זה לעמוד בפקק ולא להידחף.
סבלנות זה לעמוד במטבח ולבשל אוכל לשבוע הקרוב.
הסבלנות גם תזמין אתכם להתבונן בטבע ובקסם הבריאה – בתהליך הפריחה של הצמח או בתהליך הנביטה של גרעין יבש עד להבשלתו – תהליכים אותם תוכלו ליישם אפילו במטבח הביתי.

סבלנות זה לאפשר לגוף לעשות את השינויים ההדרגתיים שלו בדרך לבריאות ולא לצפות לשינוי דראסטי אחרי שנים של הרגלים אחרים.

סבלנות זה להקשיב לזולת מבלי לקטוע אותו באמצע.

סבלנות זה לדעת שכל דבר מגיע בעיתו, ואי אפשר לזרז את הטבע. כשהאדם מכופף את הטבע, סופו שהטבע יכופף אותו..

הסבלנות היא זו שתעודד אתכם להשקיע זמן וכסף במזון ובמוצרים ידידותיים לגופכם ולסביבה, גם כאשר משמעות הדבר עלייה בהוצאות, בידיעה שמדובר בהשקעה בבריאותכם שלא תסולא בפז.

סבלנות היא להבין שכל אחד אחר. דעותיך ועולם המושגים שלך שונה משל חברך, ואפילו מבן זוגך.
להבין שהמקום אליו הגעת, ההבנות והמסקנות לגבי טוב ורע, נכון ולא נכון לא תמיד מובנות לאחרים ולכל אחד הקצב שלו.

סבלנות היא גם להבין שגם אם הגעת לנוסחא לחיי נצח לא כל אחד יקבל אותה ויאות לממשה…

קשה לעשות שינוי ממקום של חוסר סבלנות או של חוסר אמונה.

ועכשיו – למתכון שדורש רק קצת סבלנות :-)

דלעת ספגטי ושני רטבים

עונת הדלועים, הכוללת את הקישואים, המלפפונים ואת כל מיני הדלעות – שהופכות כל ארוחה למשביעה מתקתקה ומחממת, נמצאת בשיאה.
דלעת הספגטי, הנראית במבט ראשון כמו מלון אנמי היתה בשדה הראיה שלי זמן רב אצל הירקן ואיכשהו תמיד בחרתי לסל הקניות בדלורית (שזכורה לטובה עוד מימי הפרסומת של ציפי שביט) ובדלעת הערמונים הארומטית. באחת הפעמים העיר הרוכל את תשומת ליבי וסיפר לי על נפלאות מרקמה של דלעת הספגטי, ושכשמה כן היא – עושר של פסי ספגטי מופלאים.
הרמתי את הכפפה והחלטתי לנסות, וכפי ששמתם לב – נשביתי בקסמיה – עד כדי שני ערבים רצופים של “ספגטי” ברטבים משתנים. רועי לא התלונן ;-).
למי שרוצה להנות מארוחת ספגטי אבל כזה העשוי מירקות במקום מדגנים – הרי לכם הפתרון המושלם. לא תתאכזבו!

לספגטי (4 מנות)

spagetti5

  • 2 דלעת ספגטי
  • 2 כפות שמן זית

הכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות.
חוצים את הדלעת לאורכה. מנקים את הגרעינים. ומניחים את 4 החצאים על תבנית האפייה.
אופים בחום גבוה 15 דקות, מורידים ל-160 מעלות ואופים לעוד 35 דקות, או עד אשר מזלג הננעץ במרכז הדלעת ננעץ ללא קושי.
מוציאים התבנית מהתנור, מאפשרים לדלעת להתקרר מעט.
באמצעות כף מגרדים את פנים הדלעת מהקליפה – והרי לכם ספגטי לתפארת.
אפשר לקרר ולשמור בקופסת זכוכית במקרר עד מספר ימים. במקרה כזה – אפשר לחמם כמו פסטה – להרתיח מים בסיר ולשפוך לתוכם את דלעת הספגטי. לאפשר ל”אטריות” להתחמם ואז לסנן.

לפני ההגשה – לעסות עם 2 כפות שמן זית (חצי כפית לכל חצי דלעת) להפרדת הספגטי ולמרקם נעים לחיך.

לרוטב עגבניות פטריות יער

spagetti3

  • 1  בצל
  • 1 חבילת פטריות יער (חוות תקוע)
  • 1 חבילת פטריות שימאג’י (חוות תקוע)
  • 5 עגבניות בינוניות
  • 6 עגבניות מיובשות שהושרו לשעה (אני משתמשת באלו של חברת נוברסקו)
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כפית שמן זית
  • 4 שיני שום
  • ½ כפית מלח הימליה

הכנה:

קוצצים את הבצל, את שני סוגי הפטריות, את העגבניות המיובשות, הבזיליקום ואת שיני השום. מומלץ להעביר כל אחד לקערה קטנה, נפרדת לנוחות הבישול. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לקערת העגבניות המיובשות.
במחבת גדולה – שמים כפית שמן זית מאפשרים פיזור השמן ומוסיפים את הבצל לאחר חימום המחבת. מערבבים עם כף על מנת שלא יישרף, אפשר להוסיף מעט מים. מוסיפים את הפטריות, מכסים את המחבת ומאפשרים להם להתרכך יחד.
מוסיפים את העגבניות הטריות והמיובשות והבזיליקום הקצוץ. משאירים את המחבת לא מכוסה כדי לאפשר לנוזלים להצטמצם.
אחרי 5-10 דקות מוסיפים את השום והמלח לבישול סופי.
בוזקים מעל דלעת הספגטי.

לרוטב זוקיני פסטו-פטריות

spagetti2

  • 2  זוקיני
  • גבעולים מצרור סלרי עלים אחד
  • 1 חבילת פטריות שימאג’י (חוות תקוע)
  • 1 בצל
  • עלים מצרור בזיליקום אחד
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית שמן קוקוס כבישה קרה
  • ½ 1 כפית שמן זית
  • ½ כפית מלח הימליה

הכנה:

קוצצים את הבצל, את גבעולי הסלרי, חותכים את הזוקיני לקוביות, את העגבניות ואת הפטריות, כל אחד בקערה נפרדת. קוצצים דק את הבזיליקום, גם בקערונת נפרדת וכך גם את השום אותו נכתוש.
מחממים מחבת גדולה. מעבירים את כף שמן הקוקוס, מוסיפים את הבצל עד ריכוך, ובסדר לפי קשיות הירקות- מעבירים למחבת את הסלרי הפטריות והזוקיני.
לאחר בישול של 10 דקות על להבה נמוכה מעבירים את השום הכתוש והבזיליקום הקצוץ (אפשר גם לקצוץ במעבד מזון או מעבד קטן למי שמעדיף) לכבות את האש ולערבב היטב לכמה דקות. להוסיף כף וחצי שמן הזית ולתבל במלח.
להגשה להניח בצלחת מדלעת הספגטי במצע ומעליה את הרוטב.

בתיאבון ולבריאות!

 

***

רוצים לפגוש עוד מתכונים בריאים ובלתי-מתפשרים על הטעם? מעוניינים ללמוד ולעשות שינוי תזונתי בקצב שלכם מותאם לכם אישית? לפרטים נוספים אתם מוזמנים להכנס לדף של אלינור פה

עוד מהבלוג של אלינור אברהם

תצוגה מקדימה

עוגת גזר, הגרסא הבריאה (באמת)

גזר אחר מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל היה דבר אהוב. סריקה מהירה של תמונות ילדותי יכולות ליצור את הרושם שכל אותן שנים הייתי עסוקה אך ורק בלאכול, כי בערך ב80% מהן אני...

תצוגה מקדימה

חיי ללא גלוטן

אפתח בעובדות: אינני חולת צליאק, מעולם לא הועלה חשד לרגישות שכזו, ובדיקות המעבדה שללו אפשרות לכך. שני ספרים שקראתי לאחרונה: "בטן של חיטה" ו"לא לסוכרת" הגבירו את סקרנותי...

תצוגה מקדימה

קטניות - לא רק ביום מנוחה

אחרי אתנחתא קצרה, אנחנו ממשיכים בסקירת מוצרי הבסיס במטבח, יקירנו (בית המקדש). החלבון של הטבעונים, האמנם? אכן זה נכון שבקטניות תכולת חומצות האמינו יחסית גבוהה. יחד-עם-זאת,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה