הבלוג של אלינור אברהם

ירוקה לחיים

מפיצה את האור לכל דורש. יועצת לתזונה אינטליגנטית; מוסמכת המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו-יורק. מוסמכת ברפואה תזונתית, מטעם המרכז לרפואת הרמב"ם וחלק מצוות המטפלים של המרכז; מוסמכת מכון וינגייט לאירובי ולעיצוב.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מאוקטובר 2014

 

soup

השבוע נשאלתי על-ידי חבר טוב אם קיבלתי החיסון לשפעת השנה. תשובתי (הצפוייה) היתה שמזה 3 שנים שאינני מתחסנת ממספר מניעים: א. חיסון השפעת מחסן מפני זנים מסויימים של המחלה, ולא מפני כולם. ב. חיסוני השפעת (וכן רבים מהחיסונים האחרים) מכילים כספית בצורתה הטבעית וכן בחומר המשמר של החיסון. כספית הינה מתכת רעילה העשויה לגרום לתופעות כגון דיכאון, אובדן זיכרון, בעיות קשב וריכוז, כעס, חוסר איזון בבלוטת התריס ושאר מרעין בישין. ג. נניח ואחלה בשפעת – הרי שלגוף שלנו היכולת לרפא את עצמו. אולי זו לא המחלה הנעימה ביותר בעולם, אבל אני רוצה להאמין שהדאגה שלי לבריאות הגוף בשוטף, תסייע בידי הגוף להילחם ביתר קלות בשפעת.

ולגבי הכותרת – לא, אין בידי המזור לכל המחלות הכרוניות או המחלות האקוטיות באשר הן.

 לא פעם אני נתקלת במשפטים כגון “את לא תמותי בריאה” או “מגיל מסויים כולנו נהיים חולים, זה מחלות של מבוגרים”

משפטים כאלה מעוררים בי תרעומת היות והם מסירים את האחריות מעלינו, ומשאירים הכל בידי הגורל/שמים.

נכון הוא שתזונה היא רק נדבך אחד בבניית הגוף והנפש הבריאים, אבל זה אחד הפרמטרים שיש בידנו הכח להשפיע עליו בצורה הרבה ביותר.

למזלי או לדאבוני, אני בין השאר גיקית מחשבים, ואחד הדברים הזכורים לי מלימודי המתמטיקה הם שבפונקציה בה נעלמים רבים ממספר המשוואות, אחת מהדרכים לפיתרון היא למקסם את הפונקציה (או למצוא נקודת אופטימום), כלומר להגיע לפיתרון המביא את מיקסום פונקציות בעלות משתנים רבים.

אם נתרגם לפשט – כאשר הבריאות שלנו מושפעת מגורמים רבים, קרי:
הסביבה בה אנו חיים (שטח עירוני/כפרי, אוויר נקי/מזוהם, תחבורה צפופה),
היסטוריה גנטית (לגנים יש השפעה, אם כי אינם גזירה משמים!),
רמת הלחץ (קורטיזול המופרש בעת דחק מעודד פירוק הסוכר ובכך מגביר תיאבון למתוק, מפחית את תגובת מערכת החיסון ומעלה את לחץ הדם, כדי להתמודד עם מה שפעם היו מצבים הישרדותיים),
מערכות היחסים בחיינו,
החומרים הניפגשים עם עור גופנו (סבונים קרמים ושות’)
והאוכל שאנו מציגים לתאי הגוף
- הרי שהנעלמים רבים – ולא כולם בשליטתנו – לא תמיד ביכולתנו לעזוב עבודה תובענית ומלחיצה, או לעבור לגור במצפה בצפון מרוחק מכבישים ראשיים. אבל בידנו *כן* נמצאית הבחירה של מה נכנס לפינו, אנחנו יכולים לבחור להמנע מהימרחות בקרמים מלאי הורמונים וחומרים הרסניים ולשלוט במה נכנס לביתנו ובמה אנו מאכילים את ילדנו, שלצערנו גדלים לדור המוקף יותר ויותר ברעלים.

היום מחלות כמו סכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, אוסטיאופורוזיס, תת-פעילות בלוטת התריס, פיברומאלגיה, דלקות מפרקים, אלרגיות, מעי רגיז, מיגרנות ועוד ועוד הפכו לנורמה אצלנו בחברה.

אז אמנם, אינני יודעת אם אזכה לחיות בריאה עד 120, אבל בדברים שיש לי בהם שליטה, אני משתדלת למקסם את הפונקציה, ולבחור בטוב.

בפוסט הבא: מה המזון הכי חשוב עבורנו – מזון ראשוני?

מתכון לסיום סיומת

אעשה לי מנהג להביא פה מדי פוסט מתכונים המוכיחים שאוכל בריא הוא גם טעים :).

עכשיו כשמתחיל להיות קריר בערבים, מרקי-קטניות הם דרך מצויינת לתמוך בחום הגוף:

צריך:

1-2 חתיכות דלעת (בעטיפת הצלופן)

1 בצל

2 כרישה

1 צרור עלי סלרי

1 כוס עדשים (כתום/צהוב/ירוק/שחור – מה שבא ברוך הבא)
2 שיני שום

חתיכת גינגר (מומלץ אך לא הכרח)

כ-1 ליטר מים

1 כפית שטוחה מלח הימליה

1 כפית כמון

1 כפית קינמון

 לעטר עם זעטר (רצוי עלים יבשים, או תבלין טרי, ללא תוספת מלח)

הכנה:

להשרות את העדשים ל3 שעות לפחות. לשטוף ולסנן.

לחתוך את הדלעת.

לקצוץ את הבצל והכרישה ולאדות עם כף שמן זית בסיר המרק. להשגיח שלא יישרף, להוסיף מים למקרה הצורך. לאדות עד שמתרכך (בין 5-10 דקות).

להוסיף למרק: את הירקות המים והעדשים.

להביא את המרק לרתיחה ואז להוריד האש ולהמשיך לבשל למשך שעה.

ניתן לרסק בבלנדר-מוט למרקם סמיך ואחיד.

בהגשה – אפשר לקשט עם עלה פטרוזיליה/ זעטר טרי/ כפית שמן זית

עוד מהבלוג של אלינור אברהם

תצוגה מקדימה

עוגת גזר, הגרסא הבריאה (באמת)

גזר אחר מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל היה דבר אהוב. סריקה מהירה של תמונות ילדותי יכולות ליצור את הרושם שכל אותן שנים הייתי עסוקה אך ורק בלאכול, כי בערך ב80% מהן אני...

תצוגה מקדימה

חיי ללא גלוטן

אפתח בעובדות: אינני חולת צליאק, מעולם לא הועלה חשד לרגישות שכזו, ובדיקות המעבדה שללו אפשרות לכך. שני ספרים שקראתי לאחרונה: "בטן של חיטה" ו"לא לסוכרת" הגבירו את סקרנותי...

תצוגה מקדימה

קטניות - לא רק ביום מנוחה

אחרי אתנחתא קצרה, אנחנו ממשיכים בסקירת מוצרי הבסיס במטבח, יקירנו (בית המקדש). החלבון של הטבעונים, האמנם? אכן זה נכון שבקטניות תכולת חומצות האמינו יחסית גבוהה. יחד-עם-זאת,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה