הבלוג של אלינור אברהם

ירוקה לחיים

מפיצה את האור לכל דורש. יועצת לתזונה אינטליגנטית; מוסמכת המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו-יורק. מוסמכת ברפואה תזונתית, מטעם המרכז לרפואת הרמב"ם וחלק מצוות המטפלים של המרכז; מוסמכת מכון וינגייט לאירובי ולעיצוב.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מאוקטובר 2014

farewell

למי שתהה מדוע עבר זמן כה רב מכתיבת הפוסט הקודם, הרי לכם המענה – התכנסות לצורך חתימת פרק א’ בחיי משולבת בבניית הקן האישי של רועי ושלי בהוד השרון.

ביום רביעי שעבר סגרתי את פרק א’ בחיי- פרק שנמשך 12 שנים של עבודה בתחום ההייטק, מתוכן 7 שנים בחברת מיקרוסופט.
עדיין נרגשת מכל המהלך, לא כ”כ מעכלת ומאוד מאוד מתגעגעת להווי החברתי שידעתי זה מקרוב.

מישהי אמרה לי “מזל טוב על היציאה לפנסיה”, ואכן יש תחושה של התרופפות מהמתח והלחץ מבחוץ. יחד עם זאת, לא אשקוט – ויש לי המ-ון דברים חבויים במגירה וממתינים לתורם לצאת אל אוויר העולם.

ביום רביעי כוננתי את שתיית הפרידה שלי, ובלב שלם הודיתי לכל אשר יצא לי להכיר בחברה זו – כי כל אחד מהם הוא מטמון בפני עצמו.
לשמחתי, או לצערי – לא יצא לי לעבוד בהרבה חברות במהלך חיי – אבל ריכוז כה גדול של אנשים אשר כולם מוכשרים, חכמים ורגישים – לא יצא לי לפגוש במסגרות אחרות (אפילו לא בלימודים).

עולם ההייטק תרם לי רבות – מעבר לשכר ולתנאים שהם מעבר לכל חלום של בחורה בת 20+ ואפילו בת 30, העבודה סיגלה בי את היכולת ללמוד לבד – כי במרבית המקרים פרוייקט חדש טומן בחובו ידע שלא דומה לקודמיו, תחום מעט אחר, טכנולוגיה חדשה אותה צריך להכיר ודורש כישורים מעט שונים. היכולת הזו, שלא תסולא בפז, חיונית להתפתחות וגדילה עצמית בכל תחום שבעולם.
במיקרוסופט למדתי מהטובים ביותר – ולא רק עניינים טכנולוגיים שמקומם במישור ההייטק בלבד. בשפה המקצועית כישורים אלה מכונים – soft skills – הכוללים בין השאר סגולות של ניהול זמן נכון, עבודה בצוות, עבודה עם תרבויות שאינן ישראליות, עמידה מול קהל, קבלת החלטות בצורה אסרטיבית ועוד ועוד.

פינוקים בדמות ימי כיף מאורגנים ומופקים בהשקעה אדירה, בית קפה פרטי לעובדי החברה, שירות לעובד מחוייך וזמין לכל שאלה וכמובן עבודה עם המלה האחרונה בכל הנוגע לציוד מחשבים ולתוכנות המחר של מיקרוסופט.
לצד הקשיים של עבודה עם חו”ל, קיימים גם היתרונות כמו ליטוש ושפשוף השפה האנגלית, נסיעות לסיאטל על חשבון הברון בבתי מלון מפנקים ובתקציב כמעט בלתי מוגבל (שספג אפילו סל קניות אורגני יקר של רשת wholefoods בלי בעיה).

או אז מגיעה השאלה המובנית מאליה – למה לעזאזל עזבת?

כנראה שמשבר גיל ה40 הקדים אצלי בכמעט 10 שנים.
החיבור לעולם התזונה התחיל אצלי אחרי שנים של כאבי בטן בלתי מובנים, נסיונות להשקיטם וחיסורים בעבודה. היום בו קמתי בבוקר מבלי לחוש את קיומה של הבטן שלי – היה היום בו התחיל להתפתח החיידק בגופי. אותו חיידק שרוצה לחולל את המהפך גם בקרב הסובבים אותי.

התפתלתי במחשבות על לימודי תזונה מפרכים, עברתי דרך הכשרת מאמנים באירובי ובחיזוק (שם פגשתי את רועי אהוב ליבי), וכשגם זה לא השביע את החיידק “הטורף”, פניתי נחושה לעבר לימודי התזונה.

ככל שהעמקתי והתעניינתי יותר, הבנתי שהעניין הזה לא ייוותר כתחביב. שעות במטבח, התנסויות בשיטות תזונה שונות ומשונות הגדילו את הרעב, והישיבה על הגדר היתה קשה מנשוא.

חוסר ההחלטיות החליש אותי עד מאוד, ימים של חוסר סיפוק עצמי, כעס והרבה פחדים – איך אעזוב כזה מקום מתגמל? האם אצליח להגשים עצמי באמת? מה לגבי ביטחון כלכלי – האם אוכל להתפרנס בכבוד?
מן הצד השני התחושה של צביעות – אחרי לימודים שכל כולם מתייחסים לתזונה הרגשית אף יותר מזו של האוכל – כיצד אוכל להשלים עם עבודה שלא מזינה את הצרכים האותנטיים שבי?
וכנהוג בחברה הפולנית – עלה גם הפחד מפני מה יגידו או מה יחשבו. לשמחתי הרבה, המשפחה היתה הראשונה לתמוך ברעיון, הניצוץ שהיה לי בעיניים היה בלתי ניתן לפשרות.
ההחלטה נפלה, ועמה החזון – לפתוח קליניקה לייעוץ תזונה, להעביר את הידע שלי לאחרים ולעזור להם לאמץ הרגלים בריאים בצעדים קטנים (כי גם אני לא נהייתי מי שאני ביום אחד), להעביר סדנאות בישול כדי להציג את הפשטות שבהכנת מטעמים בריאים, וכמובן לחשוף דרך הרצאות, חוגי בית והנחית קבוצות כמה שיותר אנשים לדרך האמיתית להרגיש נהדר. שלום פרק ב’.

בפוסט הבא אתן טיפים להרגלים בריאים בסדר היום של עובדי ההייטק.

לא אסיים לפני שאגניב פה מתכון לרולים מדפי אורז בסגנון ויאנטמי, שהיו גם חלק מהשתייה שלי במיקרוסופט.

דפי אורז ממולאים בסגנון ויאטנמי
דפי אורז ממולאים
דרך נפלאה לשלב ירקות בתפריט שלנו הם גלולם בדפי אורז (אפשר כמובן “להתפרע” ולגלגל בעלי חסה, באצות נורי או אפילו בקייל חלוט במים)

רכיבים:

∙          15 דפי אורז עגולים קטנים

∙          2 גזרים

∙          1/4 כרוב אדום

∙          1 זוקיני גדול

∙          2 מלפפונים

∙          3 פלפלים מכל סוג

∙          נבטי חמנייה לקישוט

לרוטב:

∙          4 שיני שום כתושות

∙          חצי אצבע ג’ינג’ר מגורד

∙          1 כפית מיסו בהיר

∙          2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן (עדיפות לתמרי)

∙          3 כפיות שמן שומשום כבישה קרה

∙          מיץ מחצי לימון

הכנה:

לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות וקצרות ולהניח בקערה גדולה. להכין את הרוטב בנפרד ולתבל את קערת הירקות.
להכנת הרולים – להכין קערה גדולה עם מים קרירים. לעבוד דף דף – לתבול במים כ15 שניות, להניח על משטח יבש (למשל קרש חיתוך).
להניח כף מתערובת הירקות במרכז הדף. לגלל מקצה לקצה ולקפל את אחד הקצוות.

 

 

עוד מהבלוג של אלינור אברהם

תצוגה מקדימה

עוגת גזר, הגרסא הבריאה (באמת)

גזר אחר מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל היה דבר אהוב. סריקה מהירה של תמונות ילדותי יכולות ליצור את הרושם שכל אותן שנים הייתי עסוקה אך ורק בלאכול, כי בערך ב80% מהן אני...

תצוגה מקדימה

חיי ללא גלוטן

אפתח בעובדות: אינני חולת צליאק, מעולם לא הועלה חשד לרגישות שכזו, ובדיקות המעבדה שללו אפשרות לכך. שני ספרים שקראתי לאחרונה: "בטן של חיטה" ו"לא לסוכרת" הגבירו את סקרנותי...

תצוגה מקדימה

קטניות - לא רק ביום מנוחה

אחרי אתנחתא קצרה, אנחנו ממשיכים בסקירת מוצרי הבסיס במטבח, יקירנו (בית המקדש). החלבון של הטבעונים, האמנם? אכן זה נכון שבקטניות תכולת חומצות האמינו יחסית גבוהה. יחד-עם-זאת,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה