הבלוג של אלינור אברהם

ירוקה לחיים

מפיצה את האור לכל דורש. יועצת לתזונה אינטליגנטית; מוסמכת המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו-יורק. מוסמכת ברפואה תזונתית, מטעם המרכז לרפואת הרמב"ם וחלק מצוות המטפלים של המרכז; מוסמכת מכון וינגייט לאירובי ולעיצוב.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מאוקטובר 2014

דלעת וסלק מאודים בצל ושום מוקפצים במים טימין ג'ינג'ר סויה

רק כשהגוף סימן לי, שדי, חלאס, אי אפשר יותר – הורדתי את מוצרי החלב.
ופתאום הגוף מודה, רגוע, הבטן שקטה.

רק כשהייתי מוכנה הוספתי סלט לתפריט היומי. לא מתוך ביאוס, לא מתוך ויתור אלא מתוך הקשבה.

רק כשהייתי מוכנה, הפחתתי במוצרים מהחי. בדקתי והפתעה – הרגשתי יותר קלילה. זה התחיל מהבשר בקר, עבר לעוף המשיך בדגים ואז לביצים.
אני אוכלת מדי פעם ביצים. ומקפידה מאוד שתהיינה אורגניות מתרנגולות אוכלות עשב. גם דגים אוכלת, אבל זה כבר קשה יותר לברור, במיוחד בארץ. על כך אפרט יותר, אולי בפוסט אחרי :).

רק כשהייתי מוכנה הורדתי את הקפה
ואז את הנטול
והנה זכיתי בהורדת חלב הסויה הנמכר בחוץ

רק כשהייתי מוכנה נכנסתי למטבח. לא רק כדי לפתוח את המקרר למשהו ארוז, אלא כדי להניח את קרש החיתוך ולחתוך.
זה דרש המון סבלנות. חיתוך עגבנייה היה מאבק – איך אמא מצליחה ככה באוויר לחתוך לקוביות (גם היום אני לא מעזה, חסה על אצבעותיי).
ואז עברתי לכיריים. אני זוכרת את הגאווה מהמוקפץ הראשון שהכנתי. כ”כ גאה הייתי שאפילו את הדייט הזמנתי לדינר אצלי ושחזרתי את המתכון הפשוט שכלל אטריות ביצים חזה עוף נבטים ועוד איזה ירק שזכרוני בחר לשכוח.

ומהצלחה להצלחה – המשכתי לבישול פסטה, אורז ומשם לאפייה.
אפייה היתה הכי מתגמלת –קלה יחסית, מפיצה ריח משכר וכמעט תמיד מפיקה מעדן.

רק כשהייתי מוכנה הסכמתי לטעום מהשייק הירוק-זרחני הזה. וואו – ואיזה כיף – זה היה לי טעים! לא “יחסית לבריא, זה די טעים”, אלא טעים טעים, על אמת.
ואז התחלתי להכין אותם בעצמי. תגמול מהיר, קל, פשוט. וההרגשה של אחרי – רעננות, חיוניות, חידוד חושים, ריכוז מופלא.
בתחילה הייתי רצה לשירותים כמה דקות אחרי השייק, ולאט לאט הקיבה למדה לעכל, המעיים הסתגלו לכל הויטמינים והמינרלים שספגו, והגוף הודה לי.
עור הפנים הבהיק כזכוכית, השיער התמלא וצמח במהירות, והציפורניים הכה רגישות (“זה משפחתי”) התחזקו אט אט.

וממש כמו כדור שלג, המתגלגל במורד ההר – נכנסתי יותר ויותר למטבח ולמטבח נכנסו דברים שבחרתי בקפידה, שאח”כ נכנסו לגופי. וכך הוא הפך למקום בו אני נרגעת, בדומה לעיסוק בספורט, מקום בו המחשבות נהיות שקטות, מדיטציה של הנפש.

רק כשהייתי מוכנה התחלתי ללמוד.
וכשהייתי מוכנה, התחלתי ללמד אחרים.

וכשאהיה מוכנה…

עוד מהבלוג של אלינור אברהם

תצוגה מקדימה

עוגת גזר, הגרסא הבריאה (באמת)

גזר אחר מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל היה דבר אהוב. סריקה מהירה של תמונות ילדותי יכולות ליצור את הרושם שכל אותן שנים הייתי עסוקה אך ורק בלאכול, כי בערך ב80% מהן אני...

תצוגה מקדימה

חיי ללא גלוטן

אפתח בעובדות: אינני חולת צליאק, מעולם לא הועלה חשד לרגישות שכזו, ובדיקות המעבדה שללו אפשרות לכך. שני ספרים שקראתי לאחרונה: "בטן של חיטה" ו"לא לסוכרת" הגבירו את סקרנותי...

תצוגה מקדימה

קטניות - לא רק ביום מנוחה

אחרי אתנחתא קצרה, אנחנו ממשיכים בסקירת מוצרי הבסיס במטבח, יקירנו (בית המקדש). החלבון של הטבעונים, האמנם? אכן זה נכון שבקטניות תכולת חומצות האמינו יחסית גבוהה. יחד-עם-זאת,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה