הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 171

עוקבים: 81

החל מפברואר 2015

סלט שועלי הכרם סלט ענבים עשיר וקר בציר 2015 קל להכנה תערבבו הכל באהבה ותרגישו את הטעמים מתפוצצים בפה

07/08/2015

סלט שועלי הכרם סלט ענבים עשיר וקר בציר 2015

1

ריח ענבי הכרם שלנו בחצר הביתית עולה באוויר…

בציר 2015 ראשון החל אצלנו בגינה… כל השבט בהתלהבות…

2

הכל התחיל בדיוק לפני שנה כשקבלנו ממשפחת גרף 4 שתילים

שנראו כמו 4 מקלות… בהמון אהבה.

וכן מאותם “מקלות” גדל פלא של כרם והכרם מניב ענבים…

כן כן ענבים בכמות מסחרית…

למה אתם צוחקים…?

כרם כרם בכמויות שאפילו השבט שלנו לא יכול לחסל

ויש לנו שבט בלי עין הרע…

כל יום מתגנב לכרם שועל אחר מהשבט לקטוף ענבים…

והשומר מביט מהחלון מתמוגג… יש שכר לעמל

אשכולות של ענבים שחורים אדומים בהמון…

חורף קר וגשום עבר על כוחותינו בכרם הבית שבזכרון יעקב.

3

בדאגה רבה התבוננו יום יום מחלון ברוחות ובגשמים המאיימים

על הכרם ומצאנו את עצמנו מתפללים שהרוח שהשתוללה בחוץ

לא תעקור אותו…

ושענפים רכים נשברו ליבו של מר אדון קהלת נשבר גם הוא.

תביאי חוט תביאי אזיקון הם לא ישרדו… איזו דאגה לגורל הכרם…

האביב הגיע ואיתו נשימת רווחה אט אט הנצו ניצנים ושריגים החלו צומחים במהירות רבה.

כל יום יורד מר אדון קוהלת אל הכרם  ובודק בין עלי הגפן הענקיים

אם יש חדשות בגפן…

וכשהגפן החל מטפס משתולל ושולח ענפים לכל עבר…

קנינו פרגולה גדולה ומצאנו את עצמנו יום יום מנתבים את הענפים הרכים ועוזרים לקנוקנת הגפן להתגלגל… היא מתגלגלת וגם אנחנו מתגלגלים בנחת איתה…

יום אחד חוזר מר אדון קהלת מהכרם כולו צוהל עם חיוך ומודיע בהתלהבות כמו של ילד בן חמש… שיש שכר לעמלנו בכרם החלו לבצבץ אשכולות ענבים ירוקים קטנטנים…

שמחה וששון לכבוד המאורע קניתי לו כובע רחב שוליים מתנה כיאה לכורם מתמיד ומאושר.

מה אגיד לכם בשמחה גדולה הודענו לכל השבט שנולדו אשכולות ירוקים…

ואז הציפורים הגיעו יום יום לביקור טעימות בכרם המשפחה

ומר אדון קוהלת בדאגה יורד לחצר עושה ספירת מלאי…

ולפעמים עמד ממש כמו “דחליל” בשקט ודממה כדי לגרש

את האורחים שלא שיכים לשבט… באדיקות שמר על הכרם.

אפילו קנינו עורב שחור דמוי פלסטיק בסנטר כדי שהציפורים

לא יתקרבו לכרם…

4

אז להגיד שטעם הענבים הוא כמו בסופר ממש לא…

סוד הטעם מהול בהמון טיפול ואהבה טעם עוצמתי של ענבים… אפילו מעט חריפות יש בקליפת הענב.

והצבע השחור הסגול כהה משהו מרהיב ביופיו…

אז תגידו לי יש יותר קיצי מענבים… שגדלים בכרם הבית.

 

אז בסלונה SALOONA הודיעו  כך:                                                                                                                                        לניוזלטר של המכללה האקדמית דרושים מתכונים של

“סלטים קרירים”.

כל המתכונים ישלחו אליהם ביום ראשון הקרוב אחר הצהריים והם יבחרו 3 מתכונים.

אז זהו משהו אינסטינקט פנימי שלי אמר אין יותר קיצי מענבים.

ומשהו בחוש חש של חריפות הענבים אמר לי תכיני סלט ענבים שחורים…

אז היום יום שישי 7.8.2015 השבט מגיע לארוחת ערב אז מה יותר קל לעשות עליהם את הניסוי חחח…

לוקלוקו את הצלחת והטעמים התפוצצו בפה ענב ענב מהכרם שלנו בחצר הבית…

5

אז שלחתי את הבוצר הכי צעיר במשפחה להביא כמה אשכולות

והוא לקח את המשימה ברצינות כיאה לשועל השבט…

ועד שיגיעו הענבים מהכרם התחלתי בהכנות

חשוב לרחוץ את הענבים ולקרר.

בכלל סלט טעים כשהוא קר.

 

6

סלט שועלי הכרם סלט ענבים שחורים עשיר

= = = = == = = = = = = = = = = =

2 כוסות ענבים שחורים קרים שלמים

3/4 כוס ענבים ירוקים קרים חצויים

6 עגבניות שרי חצויות – לצבעוניות אפשר שרי צהוב

צרור כוסברה קצוץ

עלי נענע שלמים

חצי פלפל אדום חתוך לרצועות קטנות

בצל אדום  חתוך לרצועות דקות

מיץ מלימון מלח פלפל שחור ושמן זית.

לערבב הכל בהמון אהבה

ותרגישו את הטעמים מתפוצצים בפה…

7

משהו מרענן בטעם של עוד…

 

8

***טיפ קטן

הפרידו את אשכול ענבים גם ירוקים וגם שחורים והקפיאו.

כשאורחים באים ומבקשים רק כוס מים הכניסו כמה כדורי ענבים קפואים והגישו מים בטעם ענבים.

10

אפשר להוסיף עלי נענע וההגשה פשוט צוננת וטעימה.

11

אז קדימה הרימו כוסית לחיי הכרם שלנו בציר 2015

בהצלחה

9

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום סלט ענבים קר וטעים

תביאו כפית  אם תרצו גם כף את השכנים בכייף

אהבתם קדימה פרגנו בלייק ואני אגיד תודה עד…..למתכון הבא

כמה טעים ככה פשוט וקל

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה