הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

pizap.com14590894411251

 

החציל האציל שבירקות הוא הכל יכול תחליף לאלף טעמים עשירים
פשוטים, מורכבים ומדהימים…
אפוי, קלוי, מטוגן, מבושל, ממולא חמוץ, מתוק… פשוט מלך…
הפעם לכבוד החג הוא “בלדי”תוצרת חקלאית משובחת

2
והטעם של חציל בלדי הוא פשוט טעם מושלם!

לגבי כמויות תלוי בכם…!                                                                                                                                                                                                                                                                            חציל חתוך פרוסות דקות לאורכו ולהמליח כחצי שעה להורדת נוזלים.

3

להבריש את הפרוסות בשמן זית.
לחמם מחבת פסים ולטגן אותם על שני צדדיו ולקרר.

 

4

למלית:

5
4-5 קוביות עלי תרד סנפרוסט מופשרים וסחוטים היטב.
לפורר את העלים ולהוסיף
גבינה בולגרית מגורדת
גבינת בולגרית עיזים מגורדת
גבינת פרמז’ן
4-5 פרוסות גבינה צ’ילי צהובה ראה תמונה.
ביצה
לערבב הכל היטב.
להניח את פרוסות החצילים המטוגנות על משטח העבודה

6
להניח מהמלית בחלק הרחב של החציל ולגלגל
ולהניח בתוך כלי חסין אש כשסגירת החציל כלפי מטה.

7

לרוטב:
1/2 כוס מים
חצי לימון סחוט

כפית ממרח זתים שחורים

כפית ממרח פסטו

מלח פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
לערבב היטב
לשפוך על החצילים
לעטוף בנייר כסף ולתנור 180 לחצי שעה
להוציא מהתנור ולהגיש עם כף יוגורט עיזים משובח…

8
תמיד… טעמים שלא אוהבים אפשר לוותר.
בתיאבון ובהצלחה

9
ממני “אילנה סבתא לנכדים מאושרים…”

10

מוזמנים ומוזמנות להנות מעוד מטעמים בקבוצה שלי “סבתא בישלה ארוחה”
https://www.facebook.com/groups/446134588858495/

הלייק בדיוק כאן למטה משמאל… סבתא אומרת חג שמח ותודה

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה