הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

 

1

 

“קלסונס” גבינה כל השנה

אני מצידי מוכנה “חג שבועות” כל השנה…
אבל אני לא לבד כמו בכל משפחה יש את אלה שנהנים מהחג…
ואת אלה  ש”שורדים” את החג…
אני יכולה להגיד שהצליח לי עם הילדים והנכדים לפחות בכמה מאכלים שעוברים מדור לדור…
מדור לדור אצלנו זה יווו…. סבתא של אימי זו שמתה בגיל 106 בעיר חיפה
שלמדה מסבתא כן כן מסבתא שגרה בטבריה…
ובטבריה אין בית שבחג השבועות לא יהיה “קלסונס…”  תעברו בית בית דירה דירה…
שם בטבריה זה “הקלסונס” האמיתי אמיתי עם הגבינה הצפתית האמיתית,
שקונים בצפת אצל “קדוש” מחלבה משפחתית שגם היא עוברת מדור לדור.
מדור לדור…  הגיע גם אלי
אבל מי יסע לצפת בשביל גבינה… אם מזדמן טוב אם לא אז בולגרית24%
עושה את העבודה מצויין… או גבינה ערבית מלוחה.
מהרגע שהתינוק נולד מכניסים לו את טעם ה”קלסונס” לפה…
ומחכים לפרצופים… ללקלוקי הלשון להתלהבות.
והפעם מעלה אחד מהמתכונים הכי הכי אהובים …
“קלסנס”  המילה קלסונס  בערבית פירושה תחתון ולא סתם תחתון,זה תחתון 3/4 מבד
שפעם לבשו… והכי מצחיק שפעם הסבתות היו גם מעמלנות את כל הכביסה.. עם התחתונים.
ואני זוכרת את סבא תמיד מתלונן למה היא מעמלנת לו את התחתונים…
וסבתא הייתה אומרת לו שיפסיק לבכות…
היום במחשבה תחתונים מעומלנים אולי החזיקו לסבים טוב טוב את החמינדוס וכך יצא
שלכולם היו הרבה ילדים של שמחה חה חה חה…
אני לא רוצה לחשוב מה היה אומר לי סבי על פירוש הרש”י שלי.
אבל למי שיש הסבר אחר מוזמן לכתוב.

לכל עדה יש את אותו “קלסונס” בשם אחר
קרפלך… דושפרה… דים סם.. וורייניקי… שושברק…
ובעברית כיסונים… כיס כיסון ממולא.
נו אמרתי לכם הכיס של ה”חמינדוס” צדקתי או לא…?
אז במשפחתנו המילה הראשונה שכל תינוק אומר הבנתם טוב…
“קלסונס”
אחת מהבנות שלנו כשהייתה קטנה כשכולם  ברכו “המוציא לחם מן הארץ…”
היא הייתה אומרת… המוציא “קלסונס מהסיר”

2
הבצק פשוט ומהיר אין צורך לחכות… והמילוי כל אחד מה שטעים לו.

אני תמיד מכינה כמות של ק”ג קמח ומקפיאה אותו במקרר
וברגע שרוצים לאכול אני פשוט מחממת סיר מים,  מלח, שמן,
וקדימה מכניסה את ה”קלסונס” קפואים למים.
הילדים אוהבים את ה”קלסונס” עם גבינה מלוחה ומקרונים בתנור…
והגדולים עם תרד וגבינת עיזים שמן זית ואורגנו וגבינה…

לבצק
= = =
1 ק”ג קמח רגיל להשאיר מעט בשקית עד לקבלת בצק לא דביק
3 ביצים
כפית מלאה מלח
ומים מהברז בערך 2 כוסות…בהדרגה לפי הצורך תלוי בספיגת הקמח
עד לקבלת בצק נעים ורך
מחלקת אותם לעיגולים 4 -5 ופותחת עלה דק (מרדדת).

עכשיו מתחילה הפעולה הכי קלה במקום להתחיל לקרוץ בכוס עגול עגול

ולרדד את השאריות אני פשוט מרדדת את הבצק בצורת ריבוע או מלבן

3
את העלה שפתחתי אני מחלקת לריבועים בסכין כמו לבורקס  ראו תמונה…
שמה במרכז את מלית וסוגרת למשולש. ראו תמונה.

ואחר כך מחברת את הקצוות לכובעון ואת החתיכה הקטנה של המשולש פשוט מכניסה פנימה ואז נוצר כובעון כמו מעגול.

כך זה יותר מהר ואין שאריות.

4

למלית 1:
קוביה גבינה בולגרית 24% מגורדת ושתי בצים

5

למלית גבינה ותרד

4 קוביות תרד עלים סנפפרוסט

אורגנו ירוק בעונה  ויבש לא בעונה

6

גונבת 4 כפות מהגבינה הבולגרית או שמה גבינת עיזים.

7

 

דרך אגב את המלית הזו אני מכינה בדיוק גם לבורקסים .
עכשיו לוקחת את שני קצוות המשולש מחברת אותם ואז יוצאים לי כובעים יפים.

 

4

 

8

 

חברה לסבתא יש  משפחה גדולה ולהתחיל לעשות עיגולים ושוב לרדד ושוב עיגולים
סבתא אומרת אין צורך… ברבועים זה יותר מהר… אין שאריות… והכובעים יוצאים מקסים.

9

 

יוצא ממש אותו הדבר ואפילו יותר יפה.
אז בבקשה שימו לב לתמונות של פתיחת הבצק.

בגלל הכמות אני לוקחת מגש גדול שמה שכבה ראשונה של “קלסונס” ניילון מעל
ועוד שכבה…. שלא ידבקו אחד לשני

10

 

מכניסה להקפאה ואחרי שהכיסונים קפאו היטב אני מוציאה מהמגש ומכניסה אותם
לקופסא סגורה ובחזרה למקפיא… מוציאים בהתאם לרעב.

11

 

לבישול:
לחמם סיר מים כשהמים רותחים להוסיף כף שמן וכפית מלח ולהכניס
בעדינות את הכיסונים ולבשל על אש קטנה בערך 12-15 דקות עד שהם צפים
להוריד מהאש לסננן את המים
להוסיף שמן זית שלא ידבקו מי שאוהב חמאה אפשרי בהחלט.
ולהעביר לכלי הגשה או לכלי חסין אש
לפזר גבינות לפי הטעם
בולגרית
צפתית
פרמז’ן…
להגיש חם או להכניס לגריל להשחמה.

12

“קלסונס” עם מקרונים
= = = = = = = = = =
כאן יש לבשל את המקרונים בסיר נפרד לסנן.
וכשהכיסונים מוכנים אפשר לערבב בניהם

 

14

 

15

להכניס לפיירקס לפזר שמן זית
גבינה בולגרית או…
צפתית קשה… או
פרמז’ן… או את כולם
להכניס לגריל להשחמה.

 

16

 

 

1

 

13

אז שלא תגידו שלא הזמני אתכם לטעום מהקלסונס

קדימה תפשילו שרוולים ותתחילו להכין הכי פשוט מהיר וקל בלי כוסות בלי שאריות …

צאו לדרך ובהצלחה ובתיאבון

הגעתם עד הלום פרגנו בלייק קטן עד המתכון הבא שלי …

תודה  ממני “אילנה סבתא לנכדים מאושרים”

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה